در حال بارگذاری ...
مدیر بخش بین‌الملل جشنواره درباره مبنای انتخاب آثار عنوان کرد:

«شیوه نوین ارائه» را مد نظر قرار دادیم

«مهرداد رایانی مخصوص» مدیر بخش بین‌المللی جشنواره تئاتر فجر، مبنای انتخاب آثار این بخش را شیوه نوین ارائه و استفاده از تکنولوژی‌های نوین در آن‌ها معرفی کرد و گفت: تضارب آرا در میان مخاطبان این آثار چالش خوبی را ایجاد کرده که نیاز جامعه تئاتری ‌است.

مهرداد رایانی مخصوص در گفت‌وگو با روابط عمومی سی و پنجمین جشنواره تئاتر فجر، درباره 19 آثار حاضر در بخش بین‌الملل جشنواره، اظهار کرد: این آثار مبتنی بر مفاهیم جدید در هنرهای نمایشی است و یکی از محل‌هایی که می‌توان این آثار را به علاقه‌مندان معرفی کرد، جشنواره تئاتر فجر است.
وی افزود: ما باید هنر نوین امروز دنیا را رصد کنیم و درباره آن‌ها تعمق به‌خرج دهیم. رصد این آثار برای شناخت، نقد و به چالش کشیدن آن‌ها مفید خواهد بود.
این پژوهشگر هنرهای نمایشی، با اشاره به جریان‌های مثبت و منفی که نسبت به آثار بخش بین‌الملل ایجاد شده، گفت: دو نوع دیدگاه نسبت به آثار این بخش در بین‌الملل مخاطبان شکل گرفته‌است. گروهی از دیدن آثار نوین جهان، رضایت خاطر داشتند و گروهی دیگر موافق حضور این اجراها در تئاترفجر نبودند.
رایانی مخصوص ادامه داد: علاقه‌مندان نسل جدید هنرتئاتر به این آثار نظر مثبت داشتند و نسل قدیم تئاتری بعد از دیدن آثار خارجی تقریبا نظر مساعدی نداشتند.
مدیر بخش بین الملل تاکید کرد: همین گوناگونی نظرات چالش مفیدی را بین دو نسل عرصه نمایش ایجاد کرده‌است و برای جهش تئاتر در عصر حاضر خوب است از این چالش‌ها استقبال کنیم.
وی یادآور شد: برخی از آثار بخش بین‌الملل لزوما در دسته تئاتر قرار نمی‌گیرند، اما در دسته‌بندی هنرهای نمایشی قرار دارند. بنابراین نباید با این نگاه که به دیدن یک اثر تئاتری نشسته‌ایم، آنها را نظاره کنیم. این در حالی‌است که این آثار در دسته باقی اجراهای نمایشی، محیطی و پرفورمنس قرار می‌گیرند و باید توقعات‌مان متناسب با دسته‌بندی خودشان باشد.




نظرات کاربران