در حال بارگذاری ...
گفت وگو با بهنام کاوه نویسنده و کارگردان «جنگ زیر پوست من و مادرم»

حضور در جشنواره تئاتر فجر یک ترانزیت فرهنگی برای گروه های تئاتری است

بهنام کاوه نویسنده و کارگردان تئاتر آبادان دانش آموخته رشته گرافیک دانشگاه آزاد آبادان است و از سال ۱۳۸۲در انجمن نمایش آبادان شروع به فعالیت کرده وعضو گروه خورشید است و هشت سال است که به طور مستمر در حوزه تئاتر خیابانی فعالیت می کند و در حدود سی نمایش را اجرا کرده است.

به گزارش دبیرخانه جشنواره فجر به نقل از ایران تئاتر،کاوه در جشنواره های متعددی حضور داشته است . نمایش «جنگ زیر پوست من و مادرم» از بیستمین جشنواره ملی فتح خرمشهر جوایزی متعددی کسب کرد. نمایش برگزیده هیئت داوران، بخش طرحی فضا و لباس، بازیگر زن سحر مقدم، سپهر کهن زاده بازیگر نوجوان از این جمله  این جوایز هستند .با بهنام کاوه در باره اجرای «جنگ زیر پوست من و مادرم» در جشنواره تئاتر فجر گفت وگویی انجام داده ایم.

 

در نمایش «جنگ زیر پوست من و مادرم» قصد ارائه چه مفاهیمی به مخاطبان دارید؟

این نمایش بر اساس خاطرات امین جوکار شکل گرفت . مادر ایشان در دوران دفاع مقدس در جبهه ها حضور داشته است و به پرستاری از زخمی ها می پرداخته و کودکانش را در محل زندگی خودشان گذاشته بود. بعد از مراجعت از جنگ به  علت بیماری گال نمی توانسته که فرزندانش را بغل کند . در زمان قرنطیه در منزل اتفاقاتی برای این زن و فرزندانش رخ می دهد و این بخش از زندگی محور اصلی داستان نمایش «جنگ زیر پوست من و مادرم» شد.

 

بنابراین شما در نمایش تان به مسائلی پرداخته اید که کمتر در نمایش و سینما مورد استفاده قرار گرفته است؟

بله، جایگاه و نقش زنان در زمان جنگ غیر قابل کتمان است.

 

وضعیت استقبال مردم در آبادان نسبت به تئاتر خیابانی چگونه است؟

مردم آبادان هنر دوست هستند و از نمایش های خیابانی استقبال و حمایت انجام می دهند .

 

نمایش های خیابانی چه ویژگی های متفاوتی نسبت به نمایش های صحنه ای دارند؟

تئاتر خیابانی خود جوش است و نه بلیطی فروخته می شود و نه دعوتی از مخاطب انجام می شود ونه پشت در سالن منتظر می ماند وخود مخاطب انتخاب می کند که نمایش خیابانی ببیند و بنابراین برایش جذابیت دارد . در آبادان آلان مخاطب تئاتر خیابانی از تئاتر صحنه ای بیشتر است و خیل مردم تئاتر خیابانی می بینند و به ماها لقب بچه تئاتر خیابانی داده اند .

 

تا به حال در چند دوره جشنواره تئاتر فجر حضور داشته اید؟

در جشنواره سی و چهارم و سی و پنجم تئاتر فجر با نمایش های موضوع انشاء ، کوچ حضور داشته ام و در بخش دفاع مقدس اثرم برگزیده شد و امسال هم حضور سوم در جشنواره تئاتر فجر است.

 

حضور در جشنواره تئاتر فجر برایتان چه ویژگی هایی دارد؟

حضور در جشنواره تئاتر فجر ویژگی هایی زیادی دارد و یک جور تبادل فرهنگی صورت می گیرد و با هنرمندانی ملاقات می کنیم که حرفهای جدیدی برای ارائه دارند و به نظرم هر شهری تئاترش را  با حضور در جشنواره تئاتر فجر ترانزیت می کند و در ضمن مخاطبان خارجی نیز از کارهای ما دیدن می کنند.

 گفتنی است «جنگ زیر پوست من و مادرم» سه شنبه 3 بهمن ماه در محوطه تئاتر شهر اجرا می شود.

 

گفت وگو از احمد محمد اسماعیلی




نظرات کاربران