هجدهمین دوره جشنواره بینالمللی تئاتر فجر توسط اداره کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با دبیری مجید شریفخدایی از روز 7 تا 20 بهمن ماه 1378 در تهران و به صورت بینالمللی برگزار شد. سالن اصلی، سالن2، قشقایی، چهارسو و سایه مجموعه تئاترشهر، تماشاخانه مهر، تماشاخانه سنگلج، فارابی، تالار مولوی، میراث فرهنگی، تالار وحدت و تالار هنر در بخش صحنهای، پارک امامزاده معصوم، پارک خیام، پارک دانشجو، پارک راهآهن، پارک ساعی، پارک شهر، پارک لاله(آمفیتئاتر، بازار گل)، پارک ملت، پارک هفتچنار(اعتماد)، دانشکده سینماتئاتر، دانشگاه امیرکبیر، دانشگاه تهران، دانشگاه شریف، دانشگاه شهید بهشتی، دانشگاه هنر، زیر برج آزادی و شهرک اکباتان در بخش خیابانی و محوطه تئاتر شهر در بخش تعزیه میزبان این دوره از جشنواره بودند.
طراح پوستر این دوره از جشنواره الهام معظمی بودهاست. در این دوره 37 اثر در بخش داخلی - مسابقه، 13 اثر در بخش داخلی – خارج از مسابقه، 11 اثر در بخش بینالملل(5 اثر از آلمان، 1 اثر از سوئد، 1 اثر از ایتالیا، 1 اثر از نروژ، 1 اثر از فلسطین، 1 اثر از ارمنستان و 1 اثر از چین)، 6 اثر در بخش مرور، 14 اثر در بخش دانشگاهی، 48 اثر در بخش خیابانی و 6 اثر در بخش تعزیه در جشنواره شرکت داشتهاند که بخش دانشگاهی از نوآوریهای این دوره بوده است. 74 اثر از تهران، 6 اثر از مشهد، 4 اثر از شیراز، 3 اثر از گرگان، 2 اثر از همدان، 2 اثر از بوشهر ، 2 اثر از قوچان، 2 اثر از اراک، 2 اثر از آبادان و از شهرهای تبریز، زاهدان، بجنورد، خرمآباد، زنجان، شاهرود، کرمانشاه، بندرعباس، لاهیجان، گلستان، قم، نهاوند، میناب، اردبیل، بروجن، رشت، دامغان، فارسان، خواف، تنکابن، تفرش، رودبار، قزوین و اصفهان هر کدام با یک اثر در جشنواره حضور داشتهاند.
این دوره از جشنواره دارای 8 شماره خبرنامه هجدهمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر بوده است. 7 نمایش خدیوی گنگ سر برآورد، بی سرکلاه، پدر دوست داشتنی، نه، باران اگر بخواهد، پهلوان کچل و اژدها و کشته به درگاه در تماشاخانه مهر و سالن قشقایی در این دوره نقد و بررسی شدهاند. در دوره هجدهم همایش دیالوگ در تئاتر با 15 عنوان در آمفی تئاتر دانشگاه هنر، کارگاه تعلیم بازیگری توسط کلایو بارکر در دانشکده سینما تئاتر و نمایشگاه بیست سال فعالیتهای عکاسی فتانه دادخواه در سالن انتظار تالار وحدت برگزار شده است.
انجمن ارامنه تهران با سخنرای اکبر رادی و لاله تقیان برای شاهین سرکیسیان بزرگداشت برگزار کرده است. در این دوره آثار در بخشهای نمایش برگزیده، نمایشنامهنویسی، کارگردانی، بازیگری مرد، بازیگری زن، طراحی صحنه و موسیقی به رقابت پرداختهاند. همچنین کانون ملی منتقدان تئاتر در این دوره برگزیدگانی داشته است. رقابت نمایشنامهنویس برگزیده در این دوره نیز براساس نمایشهای اجرا شده بوده است.