کارگردان نمایش «صندلیها» از عراق در گفتوگو با ایران تئاتر:
جشنواره تئاتر فجر بهانهای برای گرد هم آیی هنرمندان ایران و جهان
خلاقیت ایرانیان ستودنی است
ایران تئاتر: نمایش «صندلیها» اثر اوژن یونسکو به کارگردانی نجات نجم ماجد، هنرمند اهل عراق جزو نمایشهایی است که در بخش صحنهای چهلمین دوره جشنواره تئاتر فجر روی صحنه خواهد رفت. «صندلیها» روزهای سهشنبه و چهارشنبه ۱۹ و ۲۰ بهمن در تماشاخانه سنگلج به مدت زمان ۵۵ دقیقه اجرا میشود.
نجات نجم ماجد متولد ۱۹۸۸ شهر کرکوک عراق است. او فارغالتحصیل کالج هنرهای زیبا در رشته تئاتر با گرایش کارگردانی و در حال حاضر در دانشگاه هنر سلیمانیه در رشته سینما در حال ادامه تحصیل است.
نجم عضو هیئت دبیرخانه جشنواره بینالمللی تئاتر بغداد و دبیر دائمی جشنواره بینالمللی تئاتر خیابانی کرکوک است که تاکنون چندین دوره آن در سطح بینالمللی برگزار شده است.
این کارگردان اهل عراق در طول فعالیت خود دهها مقاله و تحقیق علمی را در نشریات مختلف به چاپ رسانده و بیش از ٤۰ نمایش را کارگردانی و ضمن اجرای عمومی، در جشنوارههای بینالمللی تئاتر تونس، الجزایر و مصر و جشنوارههای کشوری و منطقهای شرکت داده و جوایز متعددی از این جشنوارهها کسب کرده است.
با او در مورد حضور در چهلمین دوره جشنواره تئاتر فجر و ویژگیهای این رویداد بزرگ و آثار هنرمندان ایرانی گفتوگو کردهایم که در ادامه آن را میخوانید.
نجات نجم ماجد در گفتوگو با ایران تئاتر در مورد حضورش در جشنواره تئاتر فجر میگوید: امروز تئاتر وسیلهای گرانبهاست برای پیوند میان جوامع و ملتها و ما تلاش میکنیم با استفاده از زبان جهانی تئاتر، ارتباط بین مردم خودمان و ملت ایران افزایش دهیم.
او ادامه میدهد: تئاتر کهنترین هنری است که همواره و در همه حال به کمک بشریت برای آموختن و بهتر زیستن آمده است؛ و بزرگترین ابزاری است برای اصلاح جهانیان و برداشتن مرزهای خودساخته و کذایی و فاتح بلندترین قلههای خلاقیت و نوآوری. ملتها با داشتن هنر تئاتر جایگاه اصلی خود را در جهان هنر معاصر تثبیت میکنند. ملتها بدون داشتن هنر تئاتر جایگاهی در هنر دنیای معاصر نخواهند داشت.
نجم با اشاره به همکاریهای مشترک با هنرمندان ایران عنوان میکند: خلاقیت ایرانیان ستودنی است و من از نزدیک با بسیاری از آنها ارتباط دارم. من هرساله در چندین جشنواره تئاتر آثار هنرمندان ایرانی را از نزدیک میبینم و ارتباط عمیقی با آنها دارم. هنرمندان ایرانی با نگاه هنری، حماسی و آرمانگرایانه خویش پیوند بین فرهنگ عظیم شرق و غرب را نمایان ساختهاند. طوری که همه ما از آن بهره میبریم. هنرمندان تئاتر بدون چشمپوشی از ریشههای فرهنگی خود به خلق تفکری زاینده و مولد میپردازند و با تکیه بر شهودی انسانی و الهامات ناشی از پیوند میان آنها رابطه عمیقتری با طبیعت و پیرامون خود برقرار میکنند که پیوند میان ملتها هم ناشی از همین شهود شاعرانه و فلسفی و اندیشه است.
کارگردان نمایش «صندلیها» در پایان میگوید: جشنواره تئاتر فجر بهانهای برای گرد هم آمدن سالانه هنرمندان ایران و جهان است که در آن پژواک ضمیر و نهاد و عواطف و احساسات و بازخوانی پیشرفتها و چالشها پیش روی بازنمایی میشود و نموداری از نگاه عمیق هنرمندان و خالقان آثار نمایشی به دیالوگ میان ملتها و مخاطبان آن است؛ و من هم امسال با نمایش «صندلیها» اثری از اوژن یونسکو به همراه اعضای گروهم به این جمع فرهنگی پیوستهایم تا شاید قدم کوچکی در راه دوستی و برادری برداشته باشیم.