در دهمین روز از برگزاری چهل و یکمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر ۶ اجرای صحنهای و ۷ اجرای خیابانی پیش روی مخاطبان قرار خواهد گرفت.
به گزارش روابط عمومی جشنواره، امروز دوشنبه دهم بهمن در دهمین روز برگزاری چهل و یکمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر و در آستانه اختتامیه میزبان ۱۳ اجرا خواهد بود.
جشنواره چهل و یکم تئاتر فجر از 25 دی با بخش رادیوتئاتر آغاز شده و فردا 11 بهمن در تالار وحدت به کار خود خاتمه خواهد داد. در ادامه نگاهی به اجراهای صحنهای و خیابانی روز دهم جشنواره تئاتر فجر داشته باشیم.
اجراهای صحنهای
نمایش «لیزای بیچاره» نوشته کارامزین به کارگردانی مارک روزوسکی از روسیه، ساعت ۱۷ و ۲۰ در تالار وحدت میزبان مخاطبان خواهد بود.
در مجموعه تئاتر شهر نمایشهای «بی وطن» نوشته کارینا کاسوچلی به کارگردانی لنرسون پولونینی از برزیل ساعت ۱۷ و ۲۰ در تالار اصلی، «خواب هایم سراغ تو را میگیرند» به نویسندگی و کارگردانی احسان جانمی از اصفهان ساعت ۱۸:۳۰ و ۲۰:۳۰ در تالار چهارسو، «لیدر» به نویسندگی و کارگردانی محمد پورجعفری از رشت ساعت ۱۷ و ۱۹ در تالار سایه اجرا خواهند شد.
نمایش «فنجان در طوفان چای» به نویسندگی و کارگردانی مرتضی مرتضوی راد از قم ساعت ۱۶ و ۱۹ در تئاتر مولوی میزبان مخاطبان است.
«ابرهای بی باران» نوشته میلاد اکبرنژاد به کارگردانی حسن عابدی برگزیده استانها با یک تک اجرا در ساعت ۲۰:۳۰ در تالار استاد سمندریان تماشاخانه ایرانشهر میزبان علاقهمندان تئاتر خواهد بود.
اجراهای خیابانی
در بخش اجراهای خیابانی نمایش «بهیگ هارونک» به نویسندگی و کارگردانی علی قاضی از مسجدسلیمان ساعت ۱۴:۳۰، «استامینوفن با طعم کدئین» نوشته آدینه رحیمنژاد به کارگردانی مجتبی خلیلی از تهران ساعت ۱۵، نمایش «هیبت» به نویسندگی و کارگردانی عبدالله بهادری از لنگرود ساعت ۱۵:۳۰، «نبودن برای بودن» به نویسندگی و کارگردانی سوران حسینی از مریوان ساعت ۱۶، «پلاسما» به نویسندگی و کارگردانی سعید بادینی از زاهدان ساعت ۱۶:۳۰، «آکوستیک مین» به نویسندگی و کارگردانی حمید ناطقی از ساری ساعت ۱۷ در پهنه رودکی مقابل تالار وحدت اجرا میشوند.
همچنین علاقهمندان تئاتر خیابانی امروز میتوانند شاهد اجرای نمایش «بی وقتی» نوشته محمدرضا جعفریلفوت به کارگردانی آدینه رحیمنژاد از اصفهان ساعت ۱۱ در ایوان انتظار متروی ولیعصر باشند.
سید علی تدین صدوقی: نمایش «مکبث زار» همانطور که از اسمش پیداست، همان «مکبث شکسپیر» با همان قصه، با همان رویدادها، با همان شخصیتپردازیها، با همان نامها و... است. حال چنانچه ...
عرفان پهلوانی: بسیاری از اندیشمندان جامعهشناسی ایرانی بر این باور هستند که برای گشودن گرههای فرهنگی، اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و حتی خانوادگی روزگار اکنون ایران، میبایست نگاهی ...
سیدعلی تدین صدوقی: نمایش «دختران» قصه چهار دوست است که با چهار خواهر ازدواج میکنند و به جبهه میروند و هشت سال از آنها خبری نمیشود. نمایش یک نگاه کمدی-تراژدی به تبعات ناشی از جنگ در ...
سیدعلی تدین صدوقی: نمایش «لیزای بیچاره» یک رومانس عاشقانه است که در انتها عشاق به وصال یکدیگر نمیرسند. دختری روستایی به نام «لیزا» با پسری اشرافی از مسکو آشنا میشود. آنها مدتی در ...
ایوانا ووجیک کومیناج داور بخش بینالملل دوره چهلویکم جشنواره تئاتر فجر، با تاکید بر اینکه از طریق جشنواره میتوان نمایشگر، مخاطب و مکاتب هنری ساخت، میگوید هدف جشنواره نباید فقط این باشد که تعدادی نمایش روی صحنه برود، بلکه باید هم مخاطب را به سالن بیاورد و هم اینکه ...
جیونگ وو سون، داور کرهای جشنواره تئاتر فجر، شیوه گفتوگوی جمعی و بررسی هر نمایش پس از تماشای آن توسط هیئت داوران را پسندیده است و تاکید میکند این روش داوری را میخرد و به عنوان سوغات به کشورش میبرد.
اللهقلی نظری، پیشکسوت تئاتر استان گلستان میگوید اگرچه تولید نمایش در شهر گرگان همچنان ادامه دارد، ولی به نظر او، هنرمندان جوان شتابزده عمل میکنند و گاهی اوقات ناپختگیهایی در آثارشان دیده میشود.
کاظم نظری، مدیرکل هنرهای نمایشی در حاشیه برگزاری چهلویکمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر، به منظور فراهم سازی زیرساختهای همکاری بیشتر با دیگر کشورها، با هنرمندان ارمنستان، تونس، عمان و کره و ... به طور جداگانه دیدار کرد.
محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در برنامه «صف اول» شبکه خبر با اشاره به تاثیر احیای جشنواره تئاتر منطقهای در مشارکت همگانی هنرمندان سراسر کشور گفت در جشنواره تئاتر فجر امسال هنرمندان بسیاری از همه سلایق با انواع پوششها و گویشها حضور داشتند و ما میتوانیم ...
احمد حسن موسی، داور بخش بینالمللی چهل و یکمین جشنواره تئاتر فجر با اشاره به تنوع موضوعی قابل توجه آثار شرکتکننده در این رویداد میگوید چیزی که باعث شگفتیاش شده، وجود نسل جوان توانمند و خلاق در تئاتر ایران بوده است.