آخرین روز جشنواره چهل و یکم تئاتر فجر با استقبال تماشاگران از نمایش «لیزای بیچاره» کار روسیه سپری شد.
به گزارش روابط عمومی جشنواره به نقل از ایسنا، نمایش «لیزای بیچاره» که یک کار موزیکال است، با داستانی فولکلور و عاشقانه روز دوشنبه ۱۰ بهمن ماه در دو نوبت ۱۷ و ۲۰ در تالار وحدت روی صحنه رفت و جزو معدود آثار جشنواره بود که بروشور داشت و تماشاگران پیش از شروع اجرا میتوانستند اطلاعاتی از داستان کار به دست بیاورند و اسامی گروه اجرایی را هم ببینند.
برای اجرای این نمایش تقریبا تمام ظرفیت تالار وحدت و بالکنهایش پر شد. ظاهرا اغلب تماشاگران این نمایش، تماشاگران تئاتر بودند و نکته جالب توجه اینکه در اجرای این نمایش برخلاف بسیاری از نمایشهای جشنواره، هیچ کودکی در سالن دیده نشد. نمایش «لیزای بیچاره» در اجرای دوم میزبان سید جواد طاهری مدیر مجموعه تئاتر شهر، اصغر خلیلی، کارگردان حاضر در جشنواره و ...جمعی از مهمانان روسی بود.
هرچند بالانویس این نمایش هم مانند همه نمایشهای بخش بینالملل، گاهی دچار اختلال میشد ولی توضیحات بروشور ، سادگی داستان کار و بازی خوب بازیگران نمایش که همگی به خواندن هم تسلط داشتند، سبب شد تماشاگران ایرانی به خوبی با کار ارتباط برقرار کنند و برای ساعاتی از تماشای این نمایش لذت ببرند.
نمایش «بی وطن» از برزیل
در همین روز تالار اصلی مجموعه تئاتر شهر میزبان نمایش «بی وطن» از برزیل شد. این نمایش کاری درباره جنگ و مهاجرت بود که به صورت چند قطعه تکگویی روی صحنه رفت.کلام محور بودن این اثر نمایشی و اختلال خیلی زیادی که در پخش بالانویس آن وجود داشت، برقراری ارتباط با آن را قدری دچار مشکل میکرد. هر چند بیشتر صندلیهای تالار اصلی برای اجرای این نمایش پر شد ولی همه تماشاگران تا پایان اجرا در سالن نماندند و بخشی از آنان در میانه اجرا سالن را ترک کردند.
تالار چهارسو هم با استقبال تماشاگرانی مواجه شد که برای تماشای نمایش «خوابهایم سراغ ترا میگیرند» نوشته و کار احسان جانمی به جشنواره آمدند. این نمایش به عنوان کاری از اصفهان روی صحنه رفت و داستان آن در دوران قاجار میگذشت.
حضور پرتعداد تماشاگران که بعضی از آنان روی زمین نشسته بودند و اینکه اغلب آنان ماسک بر چهره نداشتند و با در نظر گرفتن وضعیت تهویه سالن، از نکات قابل تامل بود.
لنرسون پولونینی، کارگردان نمایش «بیوطن» از برزیل با تاکید بر اینکه دیالوگها و مونولوگهای یک نمایش نشاندهنده دیدگاههای سازنده آن درباره جهان است، میگوید تئاتر میتواند نمادی از خود ما و وجود درونیمان باشد.
سید علی تدین صدوقی: نمایش «مکبث زار» همانطور که از اسمش پیداست، همان «مکبث شکسپیر» با همان قصه، با همان رویدادها، با همان شخصیتپردازیها، با همان نامها و... است. حال چنانچه ...
عرفان پهلوانی: بسیاری از اندیشمندان جامعهشناسی ایرانی بر این باور هستند که برای گشودن گرههای فرهنگی، اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و حتی خانوادگی روزگار اکنون ایران، میبایست نگاهی ...
سیدعلی تدین صدوقی: نمایش «دختران» قصه چهار دوست است که با چهار خواهر ازدواج میکنند و به جبهه میروند و هشت سال از آنها خبری نمیشود. نمایش یک نگاه کمدی-تراژدی به تبعات ناشی از جنگ در ...
سیدعلی تدین صدوقی: نمایش «لیزای بیچاره» یک رومانس عاشقانه است که در انتها عشاق به وصال یکدیگر نمیرسند. دختری روستایی به نام «لیزا» با پسری اشرافی از مسکو آشنا میشود. آنها مدتی در ...
ایوانا ووجیک کومیناج داور بخش بینالملل دوره چهلویکم جشنواره تئاتر فجر، با تاکید بر اینکه از طریق جشنواره میتوان نمایشگر، مخاطب و مکاتب هنری ساخت، میگوید هدف جشنواره نباید فقط این باشد که تعدادی نمایش روی صحنه برود، بلکه باید هم مخاطب را به سالن بیاورد و هم اینکه ...
جیونگ وو سون، داور کرهای جشنواره تئاتر فجر، شیوه گفتوگوی جمعی و بررسی هر نمایش پس از تماشای آن توسط هیئت داوران را پسندیده است و تاکید میکند این روش داوری را میخرد و به عنوان سوغات به کشورش میبرد.
اللهقلی نظری، پیشکسوت تئاتر استان گلستان میگوید اگرچه تولید نمایش در شهر گرگان همچنان ادامه دارد، ولی به نظر او، هنرمندان جوان شتابزده عمل میکنند و گاهی اوقات ناپختگیهایی در آثارشان دیده میشود.
کاظم نظری، مدیرکل هنرهای نمایشی در حاشیه برگزاری چهلویکمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر، به منظور فراهم سازی زیرساختهای همکاری بیشتر با دیگر کشورها، با هنرمندان ارمنستان، تونس، عمان و کره و ... به طور جداگانه دیدار کرد.
محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در برنامه «صف اول» شبکه خبر با اشاره به تاثیر احیای جشنواره تئاتر منطقهای در مشارکت همگانی هنرمندان سراسر کشور گفت در جشنواره تئاتر فجر امسال هنرمندان بسیاری از همه سلایق با انواع پوششها و گویشها حضور داشتند و ما میتوانیم ...