در جشنواره تئاتر فجر امسال هنرمندان از همه سلایق حضور داشتند
محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در برنامه «صف اول» شبکه خبر با اشاره به تاثیر احیای جشنواره تئاتر منطقهای در مشارکت همگانی هنرمندان سراسر کشور گفت در جشنواره تئاتر فجر امسال هنرمندان بسیاری از همه سلایق با انواع پوششها و گویشها حضور داشتند و ما میتوانیم در حوزه فرهنگ و هنر تغییراتی بنیادی را به نفع تمام مردم انجام دهیم.
به گزارش روابط عمومی جشنواره به نقل از ایسنا، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، شامگاه چهارشنبه ۱۲ بهمنماه ۱۴۰۱، ضمن حضور در برنامه «صف اول» شبکه خبر، درباره حواشی جشنوارههای فرهنگی و هنری فجر و رویکردهای دولت به این رویدادها گزارشی ارائه داد.
محمدمهدی اسماعیلی درباره حواشیِ افتتاحیه و اختتامیه چهلویکمین جشنواره تئاتر فجر گفت: «این جشنواره با استقبالِ خوبی از سوی مردم و هنردوستان روبهرو شد.»
او افزود: «یکی از مهمترین مباحثی که از ابتدا در محور اولویتهای ما قرار داشت، حوزه فرهنگ بود. ما قصد داشته و داریم تا این فضای موجود را در بخشهای فرهنگی و هنری به نفع حضور همه بخش و اقلیمها تغییر دهیم و برای همه جوانان ایرانی، فرصتهایی را فراهم کنیم.»
وزیر ارشاد درباره ایده تمرکززدایی از تهران در این جشنوارهها توضیح داد: «حوزه هنری کشور گویی در مناطق خاصی از تهران محصور شده و ما باید این حصار را بشکنیم. اگر ما از عدالت فرهنگی زیاد میگوییم به این دلیل است هنرمندانِ همه شهرها باید دیده شوند.»
او درباره برابرسازی فرصتها نیز گفت: «تئاتر شهرستانها تا سالهای پیش روی سیدی ضبط و تماشا میشد اما امسال هنرمندان در چهار منطقه از کشور جمع شدند و جشنواره تئاترهای منطقهای را اجرا کردند و مشارکت همگانی اتفاق افتاد. ما در نوع حضور جامعه هنری ایران در بهترین جشنوارههای کشور، این تغییر را ایجاد کردیم.»
اسماعیلی اضافه کرد: «در جشنواره تئاتر فجر امسال، هنرمندان بسیاری از همه سلایق با انواع پوششها و گویشها حضور داشتند و ما میتوانیم در حوزه فرهنگ و هنر تغییراتی بنیادی را به نفع تمام مردم انجام دهیم.»
سید علی تدین صدوقی: نمایش «مکبث زار» همانطور که از اسمش پیداست، همان «مکبث شکسپیر» با همان قصه، با همان رویدادها، با همان شخصیتپردازیها، با همان نامها و... است. حال چنانچه ...
عرفان پهلوانی: بسیاری از اندیشمندان جامعهشناسی ایرانی بر این باور هستند که برای گشودن گرههای فرهنگی، اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و حتی خانوادگی روزگار اکنون ایران، میبایست نگاهی ...
سیدعلی تدین صدوقی: نمایش «دختران» قصه چهار دوست است که با چهار خواهر ازدواج میکنند و به جبهه میروند و هشت سال از آنها خبری نمیشود. نمایش یک نگاه کمدی-تراژدی به تبعات ناشی از جنگ در ...
سیدعلی تدین صدوقی: نمایش «لیزای بیچاره» یک رومانس عاشقانه است که در انتها عشاق به وصال یکدیگر نمیرسند. دختری روستایی به نام «لیزا» با پسری اشرافی از مسکو آشنا میشود. آنها مدتی در ...
ایوانا ووجیک کومیناج داور بخش بینالملل دوره چهلویکم جشنواره تئاتر فجر، با تاکید بر اینکه از طریق جشنواره میتوان نمایشگر، مخاطب و مکاتب هنری ساخت، میگوید هدف جشنواره نباید فقط این باشد که تعدادی نمایش روی صحنه برود، بلکه باید هم مخاطب را به سالن بیاورد و هم اینکه ...
جیونگ وو سون، داور کرهای جشنواره تئاتر فجر، شیوه گفتوگوی جمعی و بررسی هر نمایش پس از تماشای آن توسط هیئت داوران را پسندیده است و تاکید میکند این روش داوری را میخرد و به عنوان سوغات به کشورش میبرد.
اللهقلی نظری، پیشکسوت تئاتر استان گلستان میگوید اگرچه تولید نمایش در شهر گرگان همچنان ادامه دارد، ولی به نظر او، هنرمندان جوان شتابزده عمل میکنند و گاهی اوقات ناپختگیهایی در آثارشان دیده میشود.
کاظم نظری، مدیرکل هنرهای نمایشی در حاشیه برگزاری چهلویکمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر، به منظور فراهم سازی زیرساختهای همکاری بیشتر با دیگر کشورها، با هنرمندان ارمنستان، تونس، عمان و کره و ... به طور جداگانه دیدار کرد.
احمد حسن موسی، داور بخش بینالمللی چهل و یکمین جشنواره تئاتر فجر با اشاره به تنوع موضوعی قابل توجه آثار شرکتکننده در این رویداد میگوید چیزی که باعث شگفتیاش شده، وجود نسل جوان توانمند و خلاق در تئاتر ایران بوده است.
افشین ناظری مدیر اجرایی چهل و یکمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر میگوید از روز دوم برگزاری جشنواره تئاتر فجر، گرمای جشنواره بیشتر شد و شاهد پر تبوتابترین جشنواره تئاتر فجر بودیم.