در گفتوگو با کارگردان حاضر در بخش صحنهای جشنواره تئاتر فجر مطرح شد
«تروما» و ضرورتی به نام حاج قاسم سلیمانی
«تروما» و ضرورتی به نام حاج قاسم سلیمانی 5
«تروما» و ضرورتی به نام حاج قاسم سلیمانی 2
«تروما» و ضرورتی به نام حاج قاسم سلیمانی 3
«تروما» و ضرورتی به نام حاج قاسم سلیمانی 4
احمد سلیمانی، کارگردان «تروما» با بیان اینکه جای خالی بخش هویت ملی در بزرگترین رویداد تئاتری کشور حس میشد، گفت برای ما پرداختن به موضوعی با محوریت حاج قاسم سلیمانی یک ضرورت بود.
به گزارش ایران تئاتر به نقل از مهر، نمایشهای صحنهای چهلودومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر از یکم تا یازدهم بهمن روی صحنه میروند.
مسابقه تئاتر ایران، هویت ملی، ویژه غزه، میهمان، مسابقه تئاتر دانشجویی، فراگیر، غیررقابتی، تئاتر ملل و منتخب کانونهای تئاتر دانشجویی عناوینی است که جدول نمایشهای صحنهای را تشکیل دادهاند.
نمایش «تروما» به تهیهکنندگی حمید نیلی و کارگردانی احمد سلیمانی یکی از آثار حاضر در بخش هویت ملی این رویداد هنری است.
به همین بهانه با احمد سلیمانی، کارگردان این اثر گفتوگوی کوتاهی داشتیم که در ادامه میخوانید.
احمد سلیمانی کارگردان نمایش «تروما» که یکی از آثار حاضر در بخش هویت ملی چهل و دومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر است درباره روند تولید این اثر نمایشی گفت: نمایش «تروما» از مراحل اولیه تولید با ایجاد یک اتاق فکر و خرد جمعی شکل گرفت. درواقع برای نگارش متن اثر، تیمی چهارنفره ایده و طرحهای خود را باهم به اشتراک گذاشتند و درنهایت با تأیید تمامی دوستان به طرح نهایی رسیدیم.
او ادامه داد: «با اضافه شدن ایوب آقاخانی به گروه، او سرپرستی گروه نویسندگان را بر عهده گرفت و با ایجاد تغییراتی در متن به نمایشنامه فعلی که اکنون روی صحنه است، رسیدیم.»
کارگردان «تروما» درباره داستان این نمایشنامه افزود: «نمایش «تروما» روایتگر زندگی فرماندهی شبهنظامی از نزدیکان سردار حاج قاسم سلیمانی است. این فرمانده پس از پنج سال در بیمارستانی به هوش میآید و افرادی به دنبال بازیابی اطلاعات او هستند. برای ما پرداختن به موضوعی با محوریت حاج قاسم سلیمانی و تأثیر حضور او در منطقه ضروری بود.»
سلیمانی بابیان اینکه برای گروه نمایش پرداختن به موضوعی با محوریت حاج قاسم سلیمانی و تأثیر حضور او در منطقه جغرافیایی حساسِ خاورمیانه ضروری بود، گفت: «در نمایش «تروما» به سردار سلیمانی تنها به چشم یک شهید نگاه نکردیم و با تأکید بر بار دراماتیک اثر سعی کردیم نمایشی شایسته جایگاه و منزلت این قهرمان ملی روی صحنه ببریم.»
این کارگردان توضیح داد: «باید قهرمانان ملی را بهدوراز کلیشههای مرسوم و آثار شعارزده در آثار نمایشی به تماشاگران معرفی کنیم نه اینکه تنها به نمایش و روایت زندگینامه شخصیتها بسنده کنیم. قطعاً جذب تماشاگر برای نمایشهایی که به پرترهنگاری از شخصیتهای تاریخی، سیاسی، اجتماعی و … میپردازند کار سختی است اما نشدنی نیست. برای ایجاد و تحکیم این پل ارتباطی بین اثر و مخاطب باید از تولید آثار شعاری که به دنبال تأثیر آنی هستند، اجتناب کرد.»
سلیمانی با اشاره به بخش هویت ملی در جشنواره بینالمللی تئاتر فجر گفت: «زمانی که جشنواره مهم و تأثیرگذاری همچون جشنواره بینالمللی تئاتر فجر بهعنوان بزرگترین رویداد تئاتری کشور در حال برگزاری است، قطعاً جای بخش هویت ملی در آن خالی بوده و بسیار خوشحال هستم که این بخش به جشنواره اضافهشده است.»
او با تأکید بر معرفی هویت ملی به نسل جوان و جدید کشور، گفت: «آیین و رسوم، فرهنگ ملی و تاریخی، هشت سال دفاع مقدس، قهرمانان ملی و دیگر داشتههای تاریخی، فرهنگی و اجتماعی ما که متعلق به این خاک و مردم این سرزمین است، هویت ملی ما را تشکیل میدهند و باید بیشازپیش توسط هنرمندان موردتوجه قرارگرفته و به مخاطبان معرفی شوند.»
نمایش «تروما» به کارگردانی احمد سلیمانی و تهیهکنندگی حمید نیلی سهشنبه و چهارشنبه سوم و چهارم بهمنماه ساعت ۱۹ در قالب بخش هویت ملی جشنواره تئاتر فجر در تالار وحدت به صحنه میرود.
احمد کاوری، ایوب آقاخانی، مجید رحمتی، رزا بیات بازیگران این اثر نمایشی هستند.
چهلودومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر با ریاست کاظم نظری و دبیری مهدی حامدسقایان، از 27 دی تا 12 بهمن 1402 در تهران در حال برگزاری است.