در گفتوگو با کارگردان نمایش «دللرزه» مطرح شد
از لرزش دل اولیای دم تا یادآوری حادثهای مرگبار
مجتبی لالهزاری، کارگردان نمایش «دللرزه»، از جمله حاضران در مسابقه تئاتر ایران چهلودومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر، این نمایش را اثری حاصل دغدغهمندی نویسنده آن، سیدعلی موسویان نسبت به موضوع بخشش و جلب رضایت اولیای دم میداند که اشارهای هم به حادثه مرگبار قطار مشهد به یزد دارد.
به گزارش ایران تئاتر به نقل از آنا، نمایش «دللرزه» به نویسندگی سیدعلی موسویان و کارگردانی مجتبی لالهزاری از یزد یکی از ۱۲ اثری است که از طریق ورود به بخش مرور، به مسابقه تئاتر ایران چهلودومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر با حضور ۳۴ نمایش راه یافته است. این اثر نمایشی پیش از این در سال ۱۴۰۱ در پلاتو تالار هنر یزد و در سال جاری در کارگاه نمایش مجموعه تئاتر شهر روی صحنه رفت.
مجتبی لالهزاری در مورد این اثر نمایشی که علاوه بر پرداختن به مسئله بخشش، حادثه مرگبار قطار مشهد به یزد در ۱۸ خرداد ۱۴۰۱ را مورد توجه قرار داده است و جمعه و شنبه ششم و هفتم بهمن در سالن قشقایی تئاتر شهر اجرا میشود، گفت: «هدف اصلی من و سیدعلی موسویان از تولید این اثر، روی صحنه بردن نمایشی در مورد انسانیت بود. من و سیدعلی موسویان با هم رفاقتی دیرینه داریم و هنگامی که او به یزد آمد، من در حال اجرای عمومی کمدی قجری «آقادلبر» او بودم. زمانی که موسویان برای تماشای نمایشی که خودش نویسنده و من کارگردانش بود به یزد آمد، حادثه مرگبار برخورد قطار مشهد به یزد با بیل مکانیکی در صبح روز ۱۸ خرداد ۱۴۰۱، در ۵۰ کیلومتری طبس رخ داد. ایده نگارش «دللرزه» همانزمان در ذهن سیدعلی موسویان و من شکل گرفت و او نگارش متن را آغاز کرد. «دلدلرزه» نخست در یزد اجرا شد و سپس به جشنوارههای متعدد رفت و بعد هم به کارگاه نمایش مجموعه تئاتر شهر آمد.»
داستان نمایش «دللرزه» درباره پسری جوان به نام جواد ابویی است که دوستش را غیرعمد و به خاطر یک کفتر کشته و قرار است قصاص شود، اما حاج مرسل وکیلی، یک کاسب قدیمی یزدی که در مشهد حجرهدار است، پادرمیانی میکند و از خانواده مقتول رضایت میگیرد. هنگامی که حاج مرسل قصد دارد با قطار به یزد بازگردد، قطار دچار حادثه شده و او از دنیا میرود.
این کارگردان با اشاره به این طرح داستانی، در مورد شیوه اجرای «دللرزه» هم توضیح داد: «شیوه اجرایی ما در این نمایش که با حضور پنج بازیگر که خودم یکی از آنها هستم، روی صحنه میرود، رئالیستی صرف نیست و تکنیکهایی سینمایی هم به اجرا افزودهایم. نمایش رگههایی از طنز هم دارد اما در کل اثری تلخ است و مخاطب را تحت تاثیر قرار میدهد و بیشتر بر حرکت انساندوستانه شخصیت حاج مرسل وکیلی تاکید دارد.»
مسابقه تئاتر ایران چهلودومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر با حضور ۳۴ اثر که نمایش «دللرزه» نیز یکی از آنهاست شامل نمایشهایی راهیافته از طریق بخش مرور، تازهها و برگزیده مناطق است.
چهلودومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر با ریاست کاظم نظری و دبیری مهدی حامدسقایان، از ۲۷ دی تا ۱۲ بهمن ۱۴۰۲ در تهران در حال برگزاری است.