کارگردان حاضر در بخش صحنهای جشنواره تئاتر فجر
حسین اسدی: عشق وجه بارز نمایش «کهته» است
کهته
کهته
کهته
کهته
کهته
حسین اسدی، کارگردان نمایش «کهته» که در بخش تازهها حضور یافته میگوید تمامی آثار بخش مسابقه با هم ارزیابی و داوری میشوند و این شاید خیلی منصفانه نباشد، چراکه برخی از آثار بخش مرور تاکنون در چند تماشاخانه به روی صحنه رفتهاند و آثاری که مثل ما برای جشنواره آماده شدهاند، هنوز اجرای عموم نداشتهاند تا اشکالات کارشان درآید.
به گزارش ایران تئاتر، بخش مسابقه صحنهای در چهلودومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر، شامل سه زیرگروه «مرور صحنهای»، «تازهها» و «برگزیده مناطق» است.
نمایش «کهته» به نویسندگی عقیل جماعتی و کارگردانی حسین اسدی از خارک در بخش مسابقه تئاتر ایران حضور یافته و دوشنبه 9 بهمن 1402 در تالار چهارسو مجموعه تئاتر شهر روی صحنه رفته است.
اسدی در توضیح قصه این نمایش و عنوان آن توضیح داد: «این نمایش اقتباسی است از «رومئو و ژولیت» شکسپیر که بومی سازی شده است. «کهته» در زبان بوشهری به معنای خونمردگی است و قصه درباره دو قوم ساکن در استان بوشهر است. یکی دریاسالارها هستند و دیگری جتخها که سر جنگ با هم دارند و در جزیره خارک ساکن هستند. کارشان به روال سابق قاچاق انسان است و مبادله با هم دارند. از آنجایی که این دو قوم همواره با هم سرجنگ دارند، یک روز در این میان پسر دریاسالارها عاشق دختر جتخها میشود و قصه ادامه پیدا میکند.»
این کارگردان همچنین عشق را وجه بارز این نمایش دانست و گفت: «عشق در میان تمام کاراکترهای این داستان شکل گرفته است و هرکدام از اینها عشقی دارند که به آن نمیرسند.»
او ادامه داد: «این نمایش برای حضور در جشنواره تئاتر فجر آماده شده است و 9 بازیگر دارد که چهار ماه تمرین کردیم تا به جشنواره برسانیم. دکور این نمایش نمادی از یک کشتی به گل نشسته است. موسیقی کار نیز زنده است و با استفاده از سازهای جنوبی موسیقی، کار شکل گرفته است.»
اسدی درباره چهلودومین جشنواره تئاتر فجر نیز گفت: «همه کارها در بخش صحنهای که شامل منطقهای، مهمان و تازهها میشود با هم ارزیابی میشوند، در حالی که در سالهای گذشته این گونه نبود. ضمن اینکه بخش تازهها نیز مدتی در فراخوان جشنواره حضور نداشت و امسال بار دیگر به جشنواره افزوده شد؛ اما به نظرم اینکه همه این بخشها با هم ارزیابی میشوند شاید چندان خوب نباشد، چراکه به طور مثال در بخش مرور آثاری دیده میشود که در خود تهران تاکنون چند تماشاخانه عوض کرده است و در اجرای عموم آن با اجراهای مداوم درآمده است، در حالی که ما برای جشنواره کار را آماده کردیم و هنوز اجرا نرفته است که مشکلات آن درآید. امیدوارم کار ما دیده شود. هدف ما این است که مخاطبان کار را ببینند و از آن راضی باشند.»
چهلودومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر با ریاست کاظم نظری و دبیری مهدی حامدسقایان، از 27 دی تا 12 بهمن 1402 در تهران در حال برگزاری است.