پیشنهادات هیات انتخاب بخش دیگر گونههای اجرایی به گروههای شرکتکننده
هیات انتخاب بخش دیگر گونههای اجرایی چهل و سومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر جدید ترین توضیحات و پیشنهادات خود را به متقاضیان این بخش از جشنواره اعلام کردند.
به گزارش ایران تئاتر به نقل از دفتر رسانه اداره کل هنرهای نمایشی، هیات انتخاب بخش دیگر گونههای اجرایی چهل و سومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر متشکل از محمودرضا رحیمی (مدیر بخش)، عرفان ناظر و سعید هاشمزاده در پی جلسات تماشای آثار و بررسی دقیق طرحهای ارائهشده، ضمن تشکر ویژه از هنرمندان برای شرکت در این بخش، گزارشی مبنی بر پیشنهادات خود به شرکتکنندگان منتشر کردند.
براساس نخستین نشست هیات انتخاب بخش دیگر گونههای اجرا و بررسی طرح و ایده ارسالی متقاضیان، این هیات آثار بررسیشده را حاوی نگاههایی متکثر و جذاب به اجرا میداند و ضمن قدردانی از شرکتکنندگان، پیشنهاداتی ارائه داده که امید میرود تا با عنایت بیشتر، این نکات لحاظ شود.
1- بیشتر طرحهای ارسالشده، نه اجرامحور بلکه داستانمحور هستند؛ درصورتیکه طرح اجرا در این بخش و چگونگی اجرای اثر مقدم بر طرح داستانی است و پیشنهاد میشود بر توضیح ارائه چگونگی اجرا، مبادرت ورزیده شود.
2- طرحها و اجراها دارای جنبههای تئاتریکال نظیر بازیگر، کارگردان و متن هستند و به سمت تئاتر حرکت کردهاند و نه هنر اجرا. هرچند در هر دو فراخوان و آگاهیرسانی پسین تأکید بر دیگر گونههای اجراست.
3- بیشتر طرحهای ارائهشده ملزومات اجرایی را تحت عنوان وضعیتنگاری (Statement) ندارند و باید در نوشتار وضعیت نگاری دقیق برای اثر خود بکوشند. که شامل دغدغه، زمان، مکان، شخصیت و نحوه بداههپردازی اجرایی است.
4- بیشتر آثار بهصورت ضعیفی از نمادگرایی استفاده کردهاند و دارای پیامهای اخلاقی گاه کلیشهای هستند درصورتیکه اخلاقگرایی نباید اجرا را به ضعف بکشاند و باید نقطه قوت اثر باشد.
5- چگونگی مشارکت تماشاگر یا دلایل حضور اجراگر در طرحهای ارائهشده، مشخص نیست و پیشنهاد میشود در ارائه اثر در نظر گرفته شود.
6- اغلب آثار ارائهشده یا طرحها، ارتباطی با رسانه (Media) و هنر معاصر اجرا ندارند.
7- تأثیر و تعریف مقولاتی چون مکان و زمان خاص یا درگیری خاطرهای و اشیا و… نگرههایی است که در طرحها مشخص نیست.
هیات انتخاب بنا به گزارش فوق امید دارد گروههای شرکتکننده با توجه به تمدید مهلت ارسال آثار به بخش دیگر گونههای اجرایی، نکات پیشنهادی را مدنظر قرار بدهد.
لازم به ذکر است که پیگیری مستمر آثار توسط هیات انتخاب تا زمان برگزاری جشنواره صورت میگیرد. همچنین در مرحله اول برای هر گروه متقاضی نامهای قدرشناسانه به همراه پیشنهادات هیات انتخاب بهصورت ایمیل ارسال خواهد شد.
علاقهمندان جهت کسب اطلاعات بیشتر و ثبتنام در این رویداد میتوانند به سایت جشنواره بینالمللی تئاتر فجر به آدرس https://fitf.theater.ir مراجعه کنند.
چهلوسومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر به دبیری خیرالله تقیانیپور بهمنماه ۱۴۰۳ در تهران برگزار خواهد شد.