در حال بارگذاری ...
...

دکتر مسعود دلخواه:

دبیر ثابت سیاست‌های جشنواره را می‌شناسد

دکتر مسعود دلخواه:

دبیر ثابت سیاست‌های جشنواره را می‌شناسد

حضور یک دبیر ثابت برای جشنواره تئاتر فجر می‌تواند به شناسایی سیاست‌های فرهنگی و بایدها و نبایدها کمک کند.دکتر مسعود دلخواه درباره تغییر سیاست‌های هرساله جشنواره و نبود دبیر ثابت برای دوره‌های متوالی جشنواره گفت: یکی از عوامل رشد هر حوزه‌ای به خصوص در فرهنگ وهنر تداوم حضور مدیریتی قوی است.

وی ادامه داد: مدیریتی که مقتدر، قابل اعتماد و با تداوم باشد می‌تواند از تجربیات گذشته خود و دیگران استفاده کرده و به رشد برنامه‌ای که در دستور کار دارد کمک کند. جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر به همین شکل است. اگر آقای حیدری که امسال وظیفه دبیری جشنواره را برعهده دارد پنج سال در این سمت باقی بماند می‌تواند به درستی نقاظ ضعف و قدرت جشنواره را شناسایی کرده و هرسال جشنواره پربارتری نسبت به سال گذشته برگزار کند.
این کارگردان افزود: اگر این مسائل حل نشود متاسفانه تئاتر کشور همیشه در حال در جا زدن است. ما در طول سال‌های گذشته دبیرهای خوبی در جشنواره داشته‌ایم که متاسفانه در دوره بعد تغییر کرده‌اند و نتوانستند راهکارها و برنامه‌های طولانی مدت خود را ارائه دهند.
کارگردان "خدا در آلتونا حرف می زند" عنوان کرد: برای نمونه اگر سه سال به دبیری فرصت ارائه برنامه‌هایش داده شود و دبیر جشنواره باقی بماند هم هنرمندان خیالشان راحت می‌شود و هم کیفیت جشنواره به نحو مطلوبی می‌رسد. اگر دبیری آزادی عمل داشته باشد و حداقل چند سال مسئولیت برگزاری جشنواره را بر عهده داشته باشد می‌تواند با حساسیت‌ها و سیاست‌های درست آشنا شود و راهکارهای مناسب را در پیش بگیرد.
وی افزود: زمانی که دبیری با سیاست‌های گذشته جشنواره آشنا نباشد جشنواره دچار بحران و درجازدن می‌شود. این مسئله در همه حوزه‌ها وجود دارد. اگر از کار مدیر و یا دبیر یک جشنواره راضی باشیم دلیلی ندارد او را تغییر دهیم. جز اینکه او کارش را به درستی انجام نداده باشد. زمانی کسی کاری را با برنامه‌ریزی انجام دهد رضایت نسبی بین هنرمندان و مسئولان ایجاد می‌کند. بنابراین احتیاجی نیست که تعویض شود.
وی درباره اینکه آیا دبیر جشنواره اختیار کامل اعمال سیاست‌ها را دارد یا خیر گفت: زمانی یک مدیر می‌تواند با اقتدار عمل کند که اختیار داشته باشد. یعنی اینکه مسئولیتی همراه با اختیار به او محول شود. این مدیر طبیعتا بایدها و نبایدها و سیاست‌های مشخص شده را می‌داند و در همان راستا حرکت می‌کند. البته مرکز هنرهای نمایشی هم باید با توجه به اعتمادی که به دبیر انتخابی‌اش دارد به او اختیارات لازم را بدهد.
این کارگردان ادامه داد: البته گاهی اوقات این اختیارات لحاظ می‌شود. مثلا امسال آقای حیدری با اختیاراتی که دارد تمام تلاشش را انجام می‌دهد که به بهترین شکل ممکن جشنواره بیست و نهم برگزار شود.
وی درباره برگزاری بازار تئاتر گفت: برگزاری بازار تئاتر قدم بسیار مثبت در برگزاری جشنواره تئاتر است. این بازار می‌تواند در معرفی تئاتر ایران به کشورهای خارجی موفق عمل کند. امسال هدف‌گذاری بهتری نسبت به دوره گذشته انجام شده است و از چند هفته قبل فیلم‌های نمایش‌ها در اختیار دبیرخانه قرار گرفته است.
دلخواه درباره گسترش جشنواره و برگزاری آن در شهرستان‌ها گفت: این سیاست بسیار مثبت است. چون نمایش‌هایی که امکان اجرا در شهرستان‌ها را نداشته‌اند می‌توانند مخاطبان خود در شهرستان‌ها را به دست بیاورند. همچنین این برنامه می‌توان تئاتر شهرستان‌ها را معرفی کند. در بیشتر جشنواره‌های بین‌المللی و خارجی جشنواره‌ها در چند شهر مختلف برگزار می‌شود.
وی در پایان خاطر نشان کرد: امیدوارم جشنواره بیست و نهم تئاتر فجر پرشور و با کیفیتی بالاتر از دوره‌های گذشته برگزار شود و در سال‌های آینده جشنواره پربارتری داشته باشیم.