در حال بارگذاری ...
داوود فتحعلی بیگی:

«عمو هاشم» ادای دینی به شبیه خوانان پیشکسوت سال‌های گذشته است

داوود فتحعلی بیگی کارگردان نمایش «عمو هاشم» که در سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر حضور دارد، گفت: «عمو هاشم» ادای دینی به شبیه خوانان پیشکسوت سال‌های گذشته است و اینکه با چه سختی‌ها و مشقت‌هایی این هنر را زنده نگه داشته‌اند.

به گزارش روابط عمومی سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر به نقل از خبرگزاری تسنیم، داوود فتحعلی بیگی بازیگر و کارگردان تئاتر درباره نمایش «عمو هاشم» که در سی‌ونهمین جشنواره تئاتر فجر در بخش صحنه‌ای(غیر رقابتی)حضور دارد، گفت:  «عمو هاشم» ادای دینی به شبیه خوانان پیشکسوت سال‌های گذشته است؛ اینکه با چه سختی‌ها و مشقت‌هایی این هنر را در مقابل سانسور دوران پهلوی زنده نگه داشتند. این نمایش کم پرسوناژ است و حتی سالنی هم برای تمریناتمان انتخاب نکردیم و در حیاط خانه تمرین کردیم. به این دلیل که هم فضا باز باشد هم احتمال درگیری با بیماری کرونا کمتر. 
وی با اشاره به دشواری‌های فعالیت هنری در شرایط کرونا بیان کرد: با سختی‌های زیادی این نمایش را سعی کردیم آماده کنیم. هر چند به خاطر شرایط کرونا تماشاگران زیادی این روزها از تئاتر استقبال نمی‌کنند اما جشنواره‌ تئاتر فجر و نمایش آنلاین فرصتی است که کارمان دیده شود. چه بسا کسانی پیدا شوند که به شبیه خوانی علاقه مند و در آینده این هنر را تجربه و دنبال کنند. شبیه‌خوانی علاوه بر ویژگی مناسبتی، ویژگی‌های اجتماعی مطلوبی هم دارد.
وی درباره‌ی پوشش آنلاین بخش‌هایی از جشنواره تئاتر امسال گفت: این هم از فرصت هایی است که رفته رفته زمینه‌هایش فراهم می‌شود. در گذشته مرسوم نبود که هر اجرایی بعد از حضور بر روی صحنه و مواجه شدن با تماشاگر در فضای آنلاین هم میزبان تماشاگران باشد و به ندرت نمایش‌هایی را سراغ داشتیم که فیلم شان بعد از اجرا پخش شود. تماشاگران هم عادت به این تماشا نداشتند و کم اتفاق می‌افتاد نمایش‌هایی را ببینیم که ویدیوی آن موجود باشد. ضمن اینکه یک نمایش وقتی در شهری مثل تهران به صحنه می‌رود، به دلیل فاصله‌ی جغرافیایی افراد با پایتخت امکان تماشای حضوری برای همه وجود ندارد. وی با بیان این که یکی از زمینه‌های خوب انتقال تجربه استفاده از ظرفیت‌های فضای آنلاین است، توضیح داد: نگرانی از سرایت بیماری کرونا فضای هنر را متأثر کرده است. برای هیچ چیز نمی تاون زمان قطعی تعیین کرد و نمی توان بر نمایشنامه‌های پرکاراکتر تمرکز کرد. من نمایشنامه‌ی دیگری را قرار بود در تماشاخانه سنگلج کار کنم به نام یک «قرص نان» که تمریناتش را هم شروع کرده بودیم تا اینکه با شیوع کرونا مواجه شدیم و چون نگران بچه های گروه بودم، در نهایی تصمیم به توقف تمرینات گرفتیم و تماشاخانه سنگلج هم پذیرفت تا نمایش «عمو هاشم» را روی صحنه ببریم. 
این بازیگر تئاتر درباره برگزاری جشنواره تئاتر فجر در شرایط ویژه امسال بیان کرد: اهمیت ماجرا در توجه به تئاتر است و توجه عامه‌ مردم به اهمیت مقوله تئاتر است. ما نباید تئاتر را تعطیل کنیم. ضمن اینکه می‌بینیم مخاطبان احتمالی تئاتر به غیر از تئاتر و سینما در همین ایام به مراکز بسیاری می روند.  حال آنکه با این اقدام می‌توانیم این تابو ‌را بشکنیم و اعلام کنیم که کسانی که تئاتر برگزار می‌کنند آن‌ها هم با رعایت پروتکل‌های بهداشتی هم جان خودشان را حفظ می‌کنند و هم جان تماشاگرانشان را. در هر صورت برگزاری جشنواره تئاتر فجر اقدامی است که می‌توان از تمجید کرد.
سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر به دبیری حسین مسافر آستانه 11 تا20 بهمن 99 برگزارمی‌شود. آدرس سایت جشنوارهwww.fitf.ir است.




نظرات کاربران