در حال بارگذاری ...

فراخوان سی و پنجمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر

«به نام خداوند فر و هنر»

 

در آستانة آغاز کوشش برای تدارک سی و پنجمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر، افتخار من این است که بختیاری حضوری دوباره را در این رخداد خجسته یافته ام و در این کار خطیر، با علم به دشواری و سنگینی مسئولیت ، همه کوششم به کار گیری ذوق، خرد، توان و کارایی هنرمندان و همکاران برای برگزاری شایسته و در خور این جشنواره خواهد بود.

افق کنونی تئاتر ایران نشان می دهد که علیرغم تمامی تنگناها و کاستی ها و رنج توان فرسا برای آفرینش هنرمندانه و نگاه داشت تئاتر در ایران، چشم انداز این هنر روشن و قابل اعتناست. اگر سویه عملکرد مدیریت تئاتر ایران باید به سوی رفع این تنگناها باشد سویه نگاه جشنواره می باید به توانمندی ها و نقاط پر بهای این تئاتر معطوف شود. تئاتر ایران اکنون نسل های متفاوتی از کنشگران فعال و خلاق را در خود دارد که با اتکا به توان تولیدی بخش دولتی و خصوصی، نسبت به سالیان پیشین، بر کمیت آثار ارائه شده بر صحنة تماشاخانه های دولتی و غیر دولتی افزوده و البته باید بکوشد با خودآگاهی بیشتر، این کمیت افزوده را به کیفیتی فراتر و بهتر برساند. جشنواره بین المللی تئاتر فجر فرصتی مغتنم برای سنجش واقعیت موجود تئاتر ایران، گرد هم آوری و نمایش بخشی از کیفیت به دست آمده، و البته مشوق و ترغیبی برای افزایش آن در آینده خواهد بود.

سی و چهارمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر تجربه ارزنده ای بود که با همیاری مهربانانه هنرمندان گرامی، حضور چشم گیر و گرم مخاطبان فهیم و سخت کوشی همکاران ساعی دبیرخانه به انجام رسید. این تجربه گرانقدر نشان داد که در سایه مسئولیت پذیری و نظم بیشتر و کاستن از نقایص، پیش تر می توان شرایط بهتر و رو به رشدی را برای بزرگترین رویداد تئاتری کشور رقم زد. دوره سی و پنجم جشنواره بین المللی تئاتر فجر نیز در تداوم ایده ها و رویکرد های جشنواره پیشین گام بر می دارد و همچنان بر ارتقای ارزش حرفه ای جشنواره با اهمیت دادن به هویت و نقش گروه های تئاتری در فرایند تولید نمایش تأکید دارد و در مسیر توجه به برآیند تولیدهای به انجام رسیده در تئاتر سراسر ایران (مرور تولیدهای صحنه ای) و پرهیز از تولید شتابزده آثار جدید برای جشنواره (جشنواره گرایی) گام بر می دارد. با مراجعه به مقدمه و بخش بندی فراخوان جشنواره پیشین و ویژگی های مندرج در آن می توان دریافت که تا چه پایه دوره سی و چهارم جشنواره گام های نخستین را برای تحقق اهداف یاد شده اش برداشته است. دوره پیش رو نیز، تحول و تغییراتی را در راستای نظام بخشی بیشتر و تعریف حرفه ای خود در بر خواهد داشت.

یکی از دستاوردهای مهم دوره سی و چهارم به کارگیری ظرفیت ایجاد شده از رویش تماشاخانه های خصوصی و امکان نمایش بخشی دیگر از تولیدهای تئاتر ایران در این تماشاخانه ها، تحت عنوان «به علاوه فجر» بود. در سی و پنجمین جشنواره نیز این بخش با برنامه ریزی و شرایطی مطلوب تر نسبت به سال پیش برگزار خواهد شد و با اندک تفاوتی به سوی تکامل خویش پیش خواهد رفت و دبیرخانه جشنواره جویای همکاری و تعامل بیشتر با این امکان رو به رشد خواهد بود.

ضمن خوشامدگویی و سپاسگزاری پیشاپیش از تمامی گروه های نمایشی و هنرمندان گرامی خواهان شرکت در جشنواره، برای همکاری سازنده و برگزاری هر چه بهتر این دوره، همة عزیزان را به دقت در تغییرات، جزئیات و شرایط آمده در فراخوان، رعایت زمان بندی های یاد شده برای ارسال آثار و هم چنین فراهم سازی و ارائه کامل مستندات مورد نیاز هر بخش دعوت می کنم. 

 

با سپاس و احترام

سعید اسدی

دبیر سی و پنجمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر

 

محور های مورد تأکید:

 

1. ارزش­ ها و دستاوردهای انقلاب اسلامی و دفاع مقدس

2. کوشش برای نگاهی ویژه به اقتصاد مقاومتی در جهت تحقق کاربردی آن

3. مسئولیت پذیری اجتماعی در همة عرصه های زندگی و هنر

4. بهره ­گیری از مفاهیم و جلوه­ های فرهنگ، تاریخ و ادبیات غنی ایرانی ـ اسلامی

5. توجه به تئاتر ایرانی در جهت توسعه فرهنگی

6. نگاه کاوشگرانه و مدبرانه به جامعه، مسائل اجتماعی و اخلاق مدنی

7. اندیشه ورزی و ارتقاء ذائقه فرهنگی و هنری جامعه از طریق هنر شریف تئاتر

8. اهمیت دادن به روابط بینا فرهنگی و بهره گیری از زمینه های بومی

9. توجه به مفاهیم و ارزش­های والای فراگیر، جهانی و مشترک انسانی

10. نفی خشونت، کشتار، تروریسم و جنگ طلبی و کوشش برای صلح جهانی

 

 

بخش­های جشنواره

 

1. نسل نو تئاتر ایران

 NEW GENERATION OF IRANIAN THEATER PRACTITIONERS

 

این بخش فرصتی را برای معرفی آثار برتر دانشجویان و تازه دانش آموختگان و هنرمندان جوان عرصه تئاتر فراهم می کند. گزینش آثار در این بخش از بین نمایش هایی با شرایط زیر انجام می گیرد:

الف. اجراهای معرفی شده از جشنواره بین­ المللی تئاتر دانشگاهی سال 1395 : به انتخاب داوران این جشنواره دو اثر برگزیده به صورت مستقیم و شش اثر دیگری برای گزینش نهایی گروه ارزیابی و انتخاب جشنواره بین المللی تئاتر فجر در قیاس با سایر آثار متقاضی در بخش نسل نو  معرفی خواهند شد.

ب. اجراهای معرفی شده از جشنواره­ های تئاتر معتبر درون دانشگاهی سال 1395، مشروط بر آنکه دستِ کم ، چهار دوره پیاپی از برگزاریشان گذشته باشد.( معرفی حداکثر 3 اثر)

ج. پایان نامه­ های اجرایی کارشناسی و کارشناسی ارشد رشتة نمایش «مشروط بر آنکه در بازه زمانی آغاز مهرماه 1394 تا آغاز مهرماه 1395 ارزیابی و دفاع شده باشند».

د. اجراهای عمومی آثار جوانان در تالارهای نمایش سراسر کشور (از آذر ماه 1394 تا آغاز مهرماه 1395)

 

شرایط:

-  دبیرخانه جشنواره در این بخش تنها ، پذیرای نسخة تصویری «فیلم» آثار خواهد بود. بررسی نهایی جهت حضور در جشنواره، توسط گروه انتخاب بخش «نسل نو» صورت گرفته و آثار منتخب به مرحله نهایی راه خواهند یافت.

-  این بخش صرفاً مختص متقاضیان زیر 35 سال است.

-  متقاضیان حضور در این بخش، نباید بیش از دو بار به عنوان صاحب اثر صحنه ای در دوره­ های پیشین جشنواره بین­ المللی تئاتر فجر شرکت داشته باشند.

-  آثار متقاضی غیردانشگاهی، می­ بایست دستِ کم 7 اجرای عمومی به همراه ارائه اسناد تأیید کننده داشته باشند.

-  آثاری که به عنوان پایان نامه تحصیلی مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد، متقاضی حضور در این بخش هستند می باید به همراه معرفی نامه از استاد راهنما، مستنداتی را، مبنی بر انجام دفاعیه در دانشگاه مطبوع خود، به دبیرخانه ارائه نمایند.

بدیهی است معرفی نمایش ­ها از سوی جشنواره­ های ذکر شده «به استثنای دو اثر مستقیم راه یافته از جشنواره بین المللی تئاتر دانشگاهی» به معنای پذیرش در مرحله نهایی نیست و تمامی آثار متقاضی، اعم از جشنواره ­ای و غیرجشنواره­ ای، توسط گروه انتخاب این بخش ارزیابی و منتخبین به جشنواره بین­ المللی تئاتر فجر معرفی خواهند شد.

-  دو نمایشی که برای حضور مستقیم از سوی جشنواره بین المللی تئاتر دانشگاهی به دبیرخانه جشنواره تئاتر فجر معرفی می شوند، می باید شرایط عمومی اجرا در جشنواره فجر را دارا باشند و مراحل کسب مجوز اجرا در شورای ارزشیابی و نظارت بر تئاتر را بگذرانند.

-  اجراهای متقاضی در این بخش، می توانند از نمایشنامه های ایرانی و غیر ایرانی انجام پذیرفته باشند و آثاری که با ویژگی های زیر باشند در اولویت انتخاب خواهند بود:

* نمایشنامه­ های تازه نوشته شده ایرانی و یا تازه ترجمه شده غیرایرانی

* اجراهای روزآمد و خلاق از نمایشنامه­ های پیش­تر اجرا شده

* نمایشنامه­ هایی که با توجه به افق تاریخی، فرهنگی و اجتماعی امروزین برای اجرا انتخاب شده باشند.

* نمایشنامه­ هایی که با محورهای پیشنهادی جشنواره انطباق و تناسب بیشتری داشته باشند.

* اجراهایی که روح خلاق، پرتوان و شکوفای نسل نوین تئاتر ایران را در اندیشه­ ورزی و به کارگیری تمهیدات هنری نشان دهد.

* آثار گروه­ هایی که در آماده­ سازی نمایش از عوامل و ارکان اجرایی جوان (در محدوده سنی ذکر شده در بالا) بهره برده باشند.

-  آثاری که در فاصله زمانی آذر ماه 1394 تا پایان خرداد ماه 1395 اجرا شده و یا از سوی جشنواره­ های دانشگاهی مذکور معرفی می شوند تا 15 تیرماه 1395 فرصت ارائه نسخه تصویری به دبیرخانه را خواهند داشت.

* پایان نامه­ های اجرایی نیز که از آغاز مهرماه 1394 تا پایان خردادماه 1395دفاع و ارزیابی می­شوند شامل شرایط ارائه­ آثار در این مرحله خواهند بود.

-  آثاری که در فاصله زمانی آغاز تیرماه تا پایان شهریورماه سال­ جاری اجرا می­ شوند «اعم از اجرای عمومی، معرفی جشنواره­ های دانشگاهی و پایان نامه­ های تحصیلی» تا 10 مهرماه فرصت ارسال نسخه تصویری را به دبیرخانه جشنواره خواهند داشت.

-  بدیهی است که ارائه به موقع آثار به دبیرخانه به سرعت و دقت انتخاب آثار و رعایت زمان بندی، بررسی و اعلام نتایج یاری خواهد رساند.

-  مهلت ارائه آثار به هیچ وجه از سوی دبیرخانه جشنواره تمدید نخواهد شد.

- نمایش­های برگزیده این بخش در آذرماه 1395 اعلام خواهد شد.

-  مجموع آثار پذیرفته شدة نهایی در این بخش حداکثر 10 نمایش خواهد بود.

-گروه­های راه یافته به جشنواره در این بخش بنابر اطلاعات کسب شده از ویژگی­های اجرایی نمایش و مشاوره گروه ارزیابی و انتخاب، بر اساس ضوابط اعطای کمک مالی جشنواره، «حداقل 40/000/000 ریال و حداکثر تا سقف 80/000/000 ریال» کمک هزینه دریافت خواهند کرد.

 

2. مرور تئاتر ایران

ANNUAL REVIEW OF IRANIAN THEATER PERFORMANCES

 

این بخش با هدف انتخاب و ارائه ی بهترین آثار تولید شده ی صحنه ای تئاتر ایران در سراسر کشور، از ابتدای آذر ماه 1394 تا ابتدای آذر ماه  1395 برگزار می­شود. مرور تئاتر ایران شامل دو بخش عمده خواهد بود:

 

1-2 تولیدات اجرا شده در تالارهای نمایشی کشور

 

-  نمایشهای متقاضی حضور در این بخش باید در محدوده زمانی آغاز آذر 1394 تا پایان آبان ماه 1395 در یکی از تالارهای نمایش (در تهران، حداقل 15 اجرا و در شهرستانها، حداقل 7 اجرا) به صحنه رفته باشند. ارائه اسناد معتبر، در تأیید نکات ذکر شده ضروری است.

-  آثار متقاضی این بخش نباید پیشتر ، در هیچ جشنواره استانی شرکت کرده باشند.

-  انتخاب آثار، تنها از طریق دیدن نسخه­ ی با کیفیت تصویری «فیلم» انجام میگیرد.

-  گروه های متقاضی می بایستبر اساس برنامه زمان­بندی زیر، فرم تقاضای شرکت در جشنواره و اثر پیشنهادی خود را به دبیرخانه ارائه نمایند:

* گروه­هایی که نمایش آنها در فاصله ­ی زمانی اول آذر ماه 1394 تا پایان خرداد ماه 1395 به اجرا در آمده است تا 15 تیرماه فرصت دارند فیلم اثر خود را به دبیرخانه ارائه نمایند.

* گروه­هایی که نمایش آنها در فاصله­ ی زمانی اول تیرماه 1395 تا آخر آبان ماه سال جاری اجرا می شود، می بایست تا پانزده روز پس از پایان اجرای عمومی، فیلم نمایش و تاییدیه معتبر اجرای خود را به دبیرخانه ارائه دهند.

-  بدیهی است که ارائه به موقع آثار به دبیرخانه، به سرعت و دقت انتخاب آثار و رعایت زمانبندی بررسی و اعلام نتایج یاری خواهد رساند.

مهلت ارائه آثار بر اساس زمان­بندی یاد شده از سوی دبیرخانه جشنواره، به هیچ وجه تغییر نخواهد کرد و تمدید نخواهد شد.

-  40 نمایش از این بخش به مرحله­ ی نهایی جشنواره راه خواهند یافت.

+ با توجه به دیدگاه تولید محور در جشنواره امسال، برگزیدگان جشنواره های ملی و بین المللی تئاتر کشور نیز می توانند همانند سایر نمایش های متقاضی شرکت در بخش تولیدات اجرا شده و مشروط به رعایت شرایط و قواعد حضور در این بخش «انجام اجرای عمومی با شرایط یاد شده» پیشنهاد حضور خود را به دبیرخانه جشنواره بین المللی تئاتر فجر ارائه دهند.

 

2-2 برگزیدگان جشنواره های تئاتر استانی 

 

-  از آنجایی که بر اساس شیوه نامه برگزاری جشنواره­ های تئاتر استانی ،  شرط حضور در این جشنواره­ ها حداقل 7 نوبت اجرای عمومی پیش از برگزاری جشنواره­ هاست، نمایش­های برگزیده در این بخش، جزو تولیدات پیشین تئاتر ایران محسوب می­شود.

-  پس از برگزاری جشنواره­ های استانی، حداکثر دو اثر منتخب از سوی گروه داوران این جشنواره ­ها، از طریق هماهنگی تئاتر استانهای اداره کل هنرهای نمایشی، به دبیرخانه جشنواره بین­ المللی تئاتر فجر معرفی خواهند شد.

+  دبیرخانه جشنواره بین المللی تئاتر فجر، در فرایند انتخاب آثار، از نمایش های برگزیده تئاتر استانها، جهت شرکت در مرحله نهایی، تعهدی برای بررسی انتخاب های بیشتر داوران جشنواره های استانی نخواهد داشت و منحصراً دو اثری را که از سوی گروه های محترم داوری جشنواره های مذکور، به ترتیب اولویت، معرفی می شوند، لحاظ خواهد نمود.

-  بررسی نهایی جهت حضور در جشنواره از طریق نسخه تصویری (فیلم) آثار، توسط گروه انتخاب بخش مرور تئاتر ایران صورت گرفته و آثار منتخب ، به مرحله نهایی راه خواهند یافت.

-  نسخه تصویری نمایش گروه­های معرفی شده در این بخش ، از سوی هماهنگی تئاتر استانها تحویل گرفته شده و به دبیرخانه جشنواره ارائه خواهد شد.

-  ضروری است که حداکثر 15 روز پس از پایان هر جشنواره استانی، نسخه تصویری نمایش­های منتخب به دبیرخانه ارسال شود.

-  فرایند بررسی آثار متعاقبا از سوی هماهنگی تئاتر استانها و سایت جشنواره بین المللی تئاتر فجر اعلام خواهد شد.

از میان نمایش­های ارائه شده به دبیرخانه در این بخش ، حداکثر 15 اثر برای حضور در مرحله نهایی جشنواره بین­المللی تئاتر فجر برگزیده و حداکثر  15 اثر دیگر برای حضور در بخش فجر استانی جشنواره معرفی خواهند شد.

 

توجه:

-  آثار نهایی بخش مرور تولیدهای تئاتر ایران برای شرکت در جشنواره ، تا پایان آذرماه 1395 اعلام خواهد شد.

-  مجموع آثار بخش مرور تئاتر ایران، برای حضور در مرحله نهایی جشنواره حداکثر 55 نمایش خواهد بود.

-   گروه­های راه یافته به بخش نهایی جشنواره، در این بخش «اعم از تولیدهای اجرا شده و برگزیدگان جشنواره های تئاتر استانی» بنابر اطلاعات کسب شده از ویژگی­های اجرایی نمایش، مشاوره گروه ارزیابی و انتخاب، بر اساس ضوابط اعطای کمک مالی جشنواره، «حداقل 50/000/000 ریال و حداکثر تا سقف 100/000/000 ریال» کمک هزینه دریافت خواهند کرد.

-گروه های راه یافته به فجر استانی، بنابر اطلاعات کسب شده از ویژگی­های اجرایی نمایش، مشاوره گروه ارزیابی و انتخاب، بر اساس ضوابط اعطای کمک مالی جشنواره، «حداقل 30/000/000 ریال و حداکثر تا سقف 60/000/000 ریال» کمک هزینه دریافت خواهند کرد.

 

3. تئاتر ملل

 

بخش تئاتر ملل با هدف ایجاد فرصتی برای معرفی آثار دیگر ملل جهان و زمینهسازی برای تعاملات میان فرهنگی برگزار میشود. در این بخش آثاری از گروه­های نمایشغیر ایرانی شرکت خواهند داشت تا علاوه بر تعاملات فرهنگی ذکر شده، مخاطبان و هنرمندان تئاتر ایران با خصلت­ها و ویژگی­های تئاتر توسعه یافته و یا در حال توسعه­ی ملت­های دیگر آشنا شوند.

 

شرایط:

-  شرایط حضور نمایش‌های این بخش و رویکرد جشنواره در فراخوان بین‌المللی جشنواره ارائه خواهد شد.

-  متناسب با امکانات جشنواره، گونه های متنوعی از آثار تئاتری ملل طی فراخوانی و دعوت، به جشنواره راه خواهند یافت.

-  از میان آثار حاضر در بخش تئاتر ملل، تعدادی برای حضور در مسابقه تئاتر بین‌الملل معرفی خواهد شد.

تبصره:  همکاری گروه های ایرانی با گروه ها و کمپانی های تئاتر غیر ایرانی، تنها مشروط به ارائه درخواست از سوی گروه یا کمپانی غیر ایرانی به امور بین الملل جشنواره، به عنوان نمایش متقاضی شرکت در بخش تئاتر ملل، مورد بررسی قرار خواهد گرفت. بدیهی است تشخیص این امر مبتنی بر هویت گروه یا کمپانی پیشنهاد دهنده و ملاحظه اطلاعات و اسناد معتبر در دبیرخانه جشنواره صورت خواهد پذیرفت.

 

4. میهمان

 

علاوه بر آثار صحنه ای راه یافته از بخش مرور و نسل نو ، تعدادی از گروه های حرفه ای نمایشی برای تولید و ارائة آثار جدید، متناسب با شرایط و مقدورات جشنواره از سوی دبیر برای حضور در دوره سی و پنجم جشنواره فجر دعوت خواهد شد.

 

5. بخش های رقابتی نمایش های صحنه ای

 

به منظور شکلگیری رقابت هنری شایسته و پویا، دبیرخانه جشنواره در دوره سی و پنجم تغییراتی را در بخش های رقابتی ایجاد کرده است.در این دوره از جشنواره بخش های رقابتی نمایش های صحنه ای شامل دو «مسابقه تئاتر بین الملل» و «مسابقه جوانان» خواهد بود. بدین ترتیب مسابقه تئاتر ایران و بین الملل در یکدیگر ادغام شده اند و رقابت جدیدی برای حضور جوانان در جشنواره پدید خواهد آمد که شرایط حضور در آن در ادامه خواهد آمد.

 

1-5 مسابقه تئاتر بین الملل INTERNATIONAL THEATER COMPETITION

 

دبیر خانه جشنواره از میان همه نمایش‌های پذیرفته شده در بخش‌های مرور تئاتر ایران و تئاتر ملل، آثاری را بنا به تقاضای کارگردانان آثار و نظر گروه­های انتخاب برای حضور در بخش مسابقه تئاتر بین‌الملل انتخاب می کند.

 

-  سر پرست های گروه های معرفی شده به بخش نهایی جشنواره و متقاضی حضور در این بخش می‌بایست در فرم تقاضای حضور در جشنواره، درخواست خود را برای حضور در مسابقه مورد نظر اعلام کنند.

-  بدیهی است که آثار متقاضی مسابقه ، توسط دبیر جشنواره و گروه مشاور ارزیابی و انتخاب، برای حضور در بخش مسابقه بین الملل ، انتخاب و دعوت خواهند شد.

-  لازم به ذکر است که پذیرش نمایش برای حضور در هر یک از بخش های جشنواره ، به معنای حضور قطعی در بخش رقابتی نخواهد بود و تعداد مشخصی بنابر ظرفیت اعلام شده از میان آثار انتخاب و دعوت خواهند شد.

-  گروه های ایرانی پذیرفته شده در مسابقه بین الملل، می بایست متن نمایشنامه خود را به زبان انگلیسی ترجمه و در فرمت Powerpoint آماده نمایند و در حین اجرا برای آگاهی تماشاگران و داوران غیر ایرانی، به کار ببرند. انجام این امر در این دوره از جشنواره الزامی است و فقدان آن، نمایش را از فرایند رقابت خارج خواهد کرد.

-  گروه های ایرانی پذیرفته شده در مسابقه بین الملل، می بایست خلاصه ای از نمایش را به زبان انگلیسی برای درج در راهنمای داوران و تماشاگران غیر ایرانی ارائه دهند.

-  حداکثر 33 اثر در این بخش از رقابت حضور خواهند داشت و به این ظرفیت به هیچ وجه افزوده نخواهد شد.

 

رتبه بندی برگزیدگان مسابقه بین الملل:

 

-  جایزه بزرگ (Grand Prix)؛

-  جایزه ویژه داوران (Special Jury Award)؛

-  رتبه ی برجسته (The Outstanding) و رتبه ی برترین (The Best)  برای نمایشنامه نویسی، کارگردانی، بازیگری زن و مرد و طراحی صحنه؛

-  یک رتبه ی برترین (The Best) برای هر کدام از رشته های موسیقی، طراحی لباس، گریم، گرافیک و هویت بصری؛

-   یک تقدیر (Praiseworthy) برای هرکدام از رشته های طراحی حرکت  و طراحی نور.

 

2-5 مسابقه تئاتر جوانان YOUTH THEATER COMPETITION

 

برای ایجاد اشتیاق بیشتر در نسل جوان تئاتر ایران و معرفی بهتر گروه های تئاتری جوان و اعتبار بخشی به کوشش های هنری استعدادهای آینده ساز،  «مسابقه تئاتر جوانان» در دوره سی و پنجم، با توجه به شرایط زیر برگزار خواهد شد.

 

شرایط:

-  آثار متقاضی نسل نو، در صورتی که شرایط ذکر شده برای حضور در این بخش را دارا باشند، می توانند فرم تقاضا برای شرکت در این بخش رقابتی را تکمیل نموده و به دبیرخانه تحویل دهند.

-  آثار حاضر در بخش مرور تئاتر ایران نیز، اعم از برگزیدگان جشنواره های استانی و آثاری که از اجرای عمومی در بخش مرور شرکت خواهند کرد، مشروط بر اینکه کارگردان اثر زیر 35 سال سن داشته باشد، می توانند خواهان حضور در این بخش رقابتی باشند.

-  در میان گروه های خواهان شرکت در این بخش رقابتی، گروه های جوانی که تمامی اعضا و عوامل تولید نمایش، زیر سی و پنج سال سن داشته باشند در اولویت انتخاب خواهند بود.

-  بدیهی است که آثارمتقاضی مسابقه توسط دبیر جشنواره و گروه مشاور ارزیابی و انتخاب، برای حضور در بخش مسابقه تئاتر جوانان انتخاب و دعوت خواهند شد.

-  لازم به ذکر است که پذیرش نمایش برای حضور در هر یک از بخش های جشنواره، به معنای حضور قطعی در بخش رقابتی نخواهد بود و تعداد مشخصی بنابر ظرفیت اعلام شده از میان آثار انتخاب و دعوت خواهند شد.

-  حداکثر 22 اثر در این بخش از رقابت حضور خواهند داشت. و به این ظرفیت به هیچ وجه افزوده نخواهد شد.

 

رتبه بندی مسابقه جوانان:

 

-  نمایش برگزیده (The Best Performance)؛

-  رتبه برجسته (The Outstanding) و رتبه برترین (The Best) برای هر کدام از رشته های نمایشنامه نویسی، کارگردانی، بازیگری، طراحی صحنه و موسیقی؛

-  یک تقدیر (Praiseworthy) برای هر کدام از رشته های طراحی لباس، طراحی نور، طراحی حرکت، گرافیک و هویت بصری.

 

6. اجراهای محیطی، تعاملی و دیگر گونه های اجرایی تئاتر بیرونی

ENVIRONMENTAL , INTERACTIVE AND THE OTHER KINDS OF OUTDOOR THEATER PERFORMANCE

 

تنوع گونه های تئاتر در عصر جدید و آشنایی هنرمندان تئاتر ایران با این شیوه ها و گونه ها، ایجاد شرایط و فضا برای عرضة آنها را در جشنواره بین المللی تئاتر فجر، بزرگترین رویداد تئاتری کشور، ضروری می کند. تجربه های اجرای ورای مکانها و قراردادهای معمول و صحنه ای تئاتر و تأثیر اجتماعی این گونه های پر از خلاقیت در ارتباط با مردم و همچنین منش تعاملی این گونه های تئاتری در به کارگیری نقش تماشاگر در ساز و کار اجرایی ، نقش سازنده و رو به رشد تئاتر ایران را دو چندان می کند.در سالهای اخیر رشد تئاتر خیابانی و افزایش کنشگران این عرصه، بخشی پر ارزش و همیشگی در ساختار جشنواره فجر یافته و در دوره سی وپنجم با توسعه این بخش تحت عنوانی جدید ، جایگاهی فراخ تر برای عمل هنرمندان این میدان فراهم آمده است؛ چرا که پیش از این نیز در حوزه تئاتر خیابانی ، انواع این تجارب اجرایی در جشنواره تئاتر فجر ارائه و به اجرا در آمده است. این بخش با هدف ایجاد شرایطی برای انعکاس مناسب تلاش و نوآوری هنرمندان این حوزه که با رویکردی خلاق در طرح و اجرا ، به دنبال ترویج نمایش‌هایی با مضامین مختلف و قابلیت اجرا در مکان‌های عمومی هستند، در بخش های زیر برگزار می‌شود:

 

گونه های پیشنهادی:

 

-  تئاتر خیابانی

-  تئاتر محیطی(بهره گیری از مکانها و طراحی نمایش بر اساس قابلیت محیط های متنوع و نامتعارف تئاتری)

-  تئاتر شورایی (اجراهای مناظره ای، پداگوژیک، سایکودراما و سایر زیرگونه های مرتبط با آن)

-  اجراهای آلترناتیو (اجراهای مرتبط با فعالیت های حوزه هنرهای تجسمی در گالری های هنری و موزه ها)

 

1-6 بخش مرور

 

در گستره اجراهایی با ویژگی های متناسب با عنوان این بخش، نمایش هایی از سراسر کشور، با شرایط زیر برای حضور در بخش مرور برگزیده و انتخاب خواهند شد.

 

1-1-6  بررسی آثار اجرا شده در این حوزه از آذرماه 1394 تا پایان آبان ماه  1395

 

شرایط:

-  این زیربخش مختص آثاری است که صرفا برای اجرای عمومی تولید شده و در هیچ جشنواره ای شرکت نکرده باشند. در صورت مغایرت با این شرط، در هر مرحله ای از حضور اثر در جشنواره جلوگیری خواهد شد.

-  پذیرش آثار در این بخش، صرفا از طریق نسخه تصویری «فیلم»، توسط گروه انتخاب و ارزیابی انجام خواهد پذیرفت.

-  نمایش هایی که از آذر ماه 1394 تا پایان خرداد 1395 به اجرا در آمده اند می بایست نسخه تصویری آثار خود را تا 15 تیرماه به دبیرخانه ارائه دهند.

-  گروه هایی که از ابتدای تیرماه تا پایان آبان ماه 1394 نمایش هایشان را اجرا می کنند می بایست پانزده روز پس از اجرای نخست، نسخه تصویری آثارشان را به دبیر خانه ارائه دهند.

-  گروه های خواهان حضور در این بخش، باید گواهی معتبر مبنی بر اجرای عمومی آثارشان را به دبیرخانه ارائه دهند.

-  رعایت نکردن زمان بندی یاد شده، مسئولیت نپذیرفته شدن اثر را متوجه گروه نمایشی خواهد کرد.

 

1. اثر برگزیده ­ی دیگر جشنواره‌های سراسری تئاتر خیابانی یا بخش‌های خیابانی سایر جشنواره‌های سراسری نیز می‌توانند با معرفی ستاد برگزاری هر جشنواره، متقاضی حضور در این بخش باشند.

 

شرایط:

-  پذیرش آثار در این بخش از طریق نسخه تصویری ارسالی از سوی دبیرخانه جشنواره های مذکور، که همراه معرفی آثار ارسال خواهد شد صورت می پذیرد. بدیهی است تصمیم‌گیری نهایی برای حضور این آثار از سوی دبیرخانه جشنواره فجر انجام می‌گیرد و برگزیده بودن نمایشی در یک جشنواره دلیلی برای حضور قطعی آن در جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر نخواهد بود.

-  چنانچه نمایشی در یازدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر خیابانی مریوان حضور داشته باشد اما در فهرست آثار منتخب این جشنواره برای حضور در جشنواره تئاتر فجر نباشد نمی‌تواند متقاضی حضور در بخش مرور به عنوان برگزیده سایر جشنواره‌ها باشد.

-  دبیرخانه جشنواره در بخش برگزیدگان سایر جشنواره ­ها، صرفاً پذیرای تقاضاهایی خواهد بود که جشنواره مربوطه از پانزدهم بهمن 1394 تا پیش از اول آذر 1395 برگزار شده باشد.

مجموع آثار پذیرفته شده در  بخش مرور« اجراهای محیطی، تعاملی و دیگر گونه های اجرایی تئاتر بیرونی» 20 اثر خواهد بود.

 

2-6 آثار تولیدی جدید (اجراهای محیطی، تعاملی و دیگر گونه های اجرایی تئاتر بیرونی)

 

این بخش مختص آثاری است که بر پایه محورهای مورد تأکید در این فراخوان و متناسب با نام‌گذاری سال 1395 (اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل) ودر گونه های متنوع یاد شده در این بخش تولید می شوند.

 

شرایط:

-  در این بخش ، دبیرخانه جشنواره پذیرای طرح و ایده گروه های متقاضی خواهد بود.

-  طرح و ایدههای ارسالی میبایست مبسوط بوده و بر اساس قواعد و اصول مبتنی بر معرفی شیوه تئاتری مد نظر این بخش نگاشته شده باشند، چنانکه تصوری قابل داوری، از چگونگی و سازو کار اجرایی اثر را برای گروه ارزیابی و انتخاب فراهم سازد. بدیهی است نقص و ابهام در طرح ها و ایده های ارسالی، عواقب نپذیرفتن پیشنهاد را متوجه گروه خواهان شرکت در این بخش خواهد نمود.

-  دبیرخانه جشنواره صرفاً پذیرای آثاری خواهد بود که تاکنون هیچ اجرایی «جشنوارهای و عمومی» نداشتهاند.

تذکر: چنانچه در هر مرحله‌ای، تخلف از بند فوق برای دبیرخانه جشنواره محرز شود، از ادامه حضور اثر در جشنواره جلوگیری خواهد شد.

-  به دلیل شرایط خاص برنامهریزی اجراهای این بخش، دبیرخانه جشنواره هیچ تعهدی نسبت به هماهنگی حضور بازیگران مشترک در اجراهای متفاوت (صحنهای و خیابانی و غیره) نخواهد داشت. این امر، برای آثار برگزیده یازدهمین جشنواره بینالمللی تئاتر خیابانی مریوان مستثنی است.

-  مجموع آثار پذیرفته شده این بخش حداکثر 10 نمایش خواهد بود.

-  مهلت دریافت طرح و ایده تا 21 تیرماه 1395 خواهد بود.

-  نتیجه بررسی طرح و ایدههای ارسالی تا 5 مردادماه 1395 اعلام خواهد شد.

-  انتخاب آثاری که طرح آنها پذیرفته شده است با هماهنگی گروهها و دبیرخانه جشنواره از نیمه دوم آبان ماه 1395 آغاز خواهد شد.

-  اسامی نمایشهای برگزیده تا 7 آذرماه 1395 اعلام خواهد شد.

-   گروه­های راه ­یافته به جشنواره در بخش تئاتر خیابانی «مرور و مسابقه»، بنابر اطلاعات کسب شده از ویژگی های اجرایی نمایش و مشاوره گروه ارزیابی و انتخاب بر اساس ضوابط اعطای کمک مالی جشنواره، «حداقل 30/000/000 ریال و حداکثر تا سقف 50/000/000 ریال» کمک هزینه دریافت خواهند کرد.

 

توجه:

-  هماهنگی و اخذ موافقت برای بهره گیری از مکان ها و محیط های اجرایی اعم از گالری ها، موزه ها و اماکن مورد نظر گروه های اجرایی «برای تئاتر شورایی، تئاتر محیطی و اجراهای آلترناتیو» به عهدة گروه های شرکت کننده خواهد بود و دبیرخانه جشنواره تنها معرفی نامه های رسمی جهت ارتباط با مراجع مربوطه را صادر و به گروه های نمایشی ارائه خواهد داد.

+  مکان و زمان و تعداد اجراهای خیابانی در جشنواره، توسط دبیرخانه جشنواره تعیین و به گروه های پذیرفته شده در جشنواره اعلام خواهد شد. هماهنگی مکان اجرا  برای نمایشگران تئاتر خیابانی شامل مورد گفته شده در بالا نخواهد شد.

 

3-6 مسابقه  بخش «اجراهای محیطی، تعاملی و دیگر گونه های اجرایی تئاتر بیرونی»

 

سی و پنجمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر نمایش هایی را از دو زیر بخش مرور و تولید های جدید برای شرکت در مسابقه «اجراهای محیطی، تعاملی و دیگر گونه های اجرایی تئاتر بیرونی» برخواهد گزید؛

-  بنابر برخورداری از کیفیت مطلوب و شایسته شرکت در رقابت، و بر اساس نظر گروه ارزیابی و انتخاب این بخش حداکثر 10 اثر از آثار بخش مرور برای حضور در بخش مسابقه برگزیده خواهند شد.

-  تمامی آثار پذیرفته شده در بخش تولید های جدید، به بخش رقابتی راه خواهند یافت.

-  در مجموع حداکثر 20 اثر در بخش مسابقه حضور خواهند داشت.

 

1.  رتبه بندی مسابقه  بخش «اجراهای محیطی، تعاملی و دیگر گونه های اجرایی تئاتر بیرونی»

 

-  برترین نمایش خیابانی

+  رتبه ی برجسته (The Outstanding) و رتبه برترین (The Best) برای طرح و ایده، بازیگران زن و مرد، طراحی فضا و ابزار نمایشی و موسیقی

+  یک تقدیر (Praiseworthy) برای طراحی حرکت

 

-  برترین اثر تئاتر محیطی

+  رتبه ی برجسته (The Outstanding) و رتبه ی برترین (The Best) برای طرح و ایده، و انتخاب و طراحی محیط اجرایی

 

-  برترین اثر تئاتر شورایی

+  رتبه ی برجسته (The Outstanding) و رتبه ی برترین (The Best) برای طرح و ایده «موضوع»، و طراحی رویکرد های خلاق تعاملی با تماشاگر

 

-  برترین اثر در اجراهای آلترناتیو

+  رتبه ی برجسته (The Outstanding) و رتبه ی برترین (The Best) برای طرح و ایده، و به کار گیری رابطه موثر میان تئاتر و هنرهای تجسمی

 

7. بخش به علاوه فجر

 

تجربه نسبتا موفق قرار گرفتن بخش «به علاوه فجر» در ساختار سی و چهارمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر، ضرورت تداوم برنامه ریزی شده برگزاری این بخش را نشان می دهد. این بخش در دوره سی و پنجم با تغییرات و شرایطی جدید برگزار خواهد شد؛

-  تماشاخانه های علاقه مند به حضور در این بخش، که در جدول اصلی جشنواره قرار نمی گیرند، می توانند درخواست خود را جهت قرار گرفتن در جدول اجراهای این بخش به دبیرخانه ارسال نمایند.

-  دبیرخانه جشنواره پس از بررسی شرایط بر حسب ظرفیت موجود در جدول این بخش، تعدادی از مناسب ترین تماشاخانه های خصوصی را جهت همکاری در این بخش برخواهد گزید.

-  متعاقبا شرایط و ضوابط عمومی و اختصاصی این بخش در فراخوانی تخصصی از طریق سایت جشنواره به آدرس  WWW.FITF.THEATER.IR منتشر خواهد شد.

 

8. مسابقه نمایشنامه‌نویسی

 

این بخش با هدف تولید نمایشنامههای ایرانی برگرفته از مضامین و بنیان­های فرهنگی و اجتماعی کشور برگزار میشود. پرداختن به میراث گرانبهای تاریخی، فرهنگی و ادبی ایران «افسانه ­ها- اشعار- داستان­ها- حماسه- رسوم و سنن بومی- محلی» و همچنین محورهای موضوعی مورد تأکید و مذکوردر فراخوان این جشنواره در اولویت خواهد بود.

 

شرایط:

-  در این بخش صرفاً نمایشنامه‌های ایرانی که تا به حال در هیچ مسابقه نمایشنامه‌نویسی حائز رتبه نشده و به چاپ نرسیده باشند مورد پذیرش قرار می‌گیرند.

-  هر نمایشنامه‌نویسی می‌تواند با ارائه حداکثر دو اثر، متقاضی حضور در این مسابقه باشد.

-  مهلت دریافت نمایشنامه‌ها ، تا تاریخ اول مرداد ماه 1395 خواهد بود.

-  پس از بررسی نخستینِ گروه داوری، ده نمایشنامه نامزد دریافت جایزه در این بخش، 20 شهریورماه 1395 اعلام خواهد شد.

-  این ده اثر بر اساس برنامه ی ارائه شده توسط دبیرخانه، درمهر ماه 1395 توسط نویسنده، نمایشنامه­خوانی خواهد شد و مورد نقد و بررسی قرار خواهد گرفت.

به هر یک از ده نمایشنامه که برای نمایشنامه خوانی دعوت می شوند مبلغ 5/000/000 ریال پرداخت خواهد شد.

-  سه اثر برگزیدة  نهایی مسابقه، بر اساس نظر گروه داوران ، جوایزی را به شرح زیر دریافت خواهند کرد:

*  رتبه نخست 45/000/000 ریال

*  رتبه دوم     30/000/000 ریال

*  رتبه سوم     000/000/ 15ریال

-  حداکثر سه نمایشنامه که از سوی هیأت داوران برای چاپ، مناسب تشخیص داده شوند، پس از طی مراحل لازم از سوی انتشارت نمایش به چاپ خواهند رسید.

 

9. مسابقه و نمایشگاه عکس

 

تداوم برگزاری مسابقه و نمایشگاه عکس در سال­های گذشته منجر به ارتقاء جایگاه عکس و عکاسان تئاتر در حوزه تبلیغ و معرفی تئاتر و ظهور عکاسان جوان و حرفهای بهویژه در شهرستانها شده است. در این دوره نیز مسابقه و نمایشگاه عکس با هدف بهبود و ارتقاء فضای پیش گفته، برگزار میشود.

 

شرایط:

-  دبیرخانه جشنواره صرفاً پذیرای عکس نمایش‌هایی خواهد بود که اجرای آن‌ها «عمومی و جشنواره‌ای» در محدوده زمانی اول آذر 1394 تا اول آذر 1395 انجام شده باشد.  

-  دبیرخانه جشنواره پذیرای عکسهای تمرین نمایشها نخواهد بود.

-  مهلت دریافت آثار تا تاریخ هفتم آذر ماه 1395 خواهد بود.

-  سقف آثار مورد پذیرش از هر متقاضی پنج اثر خواهد بود.

-  آثار برگزیده، علاوه بر ارائه در نمایشگاه، در کتاب ویژه مسابقه عکس به چاپ خواهد رسید.

-  فراخوان اختصاصی این بخش از طریق سایت جشنواره به نشانی WWW.FITF.THEATER.IR قابل دسترس خواهد بود.

 

10. مسابقه و نمایشگاه پوسترو هویت بصری

 

همچون مسابقه و نمایشگاه عکس، تداوم برگزاری مسابقه پوستر، جایگاه طراحی پوستر را برای هنرمندان گرافیست و گروه‌های نمایشی گوناگون، در اقصی نقاط کشور ارتقاء داده است. در این جشنواره نیز به منظور تعالی این امر و شناخت بهتر و بیشتر تأثیر متقابل هنر نمایش و هنرهای تجسمی در نقطه اشتراک طراحی پوستر نمایش­ها و رویدادهای نمایشی و نمایشگاهی برگزار خواهد شد.

 

شرایط:

-  محدوده زمانی مد نظر برای آثار متقاضی، مربوط به نمایشها و رویدادهایی است که در فاصله دهم آذرماه 1394 تا اول آذر 1395 اجرا یا برگزار شده باشند.

-  درج مکان و زمان اجرای نمایش یا برگزاری رویداد، به عنوان جزیی از طراحی پوستر الزامی است.

-  مهلت دریافت آثار تا تاریخ هفتم آذر ماه 1395 خواهد بود.

-  سقف آثار مورد پذیرش از هر متقاضی ده اثر خواهد بود.

-  آثار برگزیده علاوه بر ارائه در نمایشگاه، در کتاب ویژه مسابقه پوستر به چاپ خواهد رسید.

-  فراخوان اختصاصی این بخش از طریق سایت جشنواره به نشانی WWW.FITF.THEATER.IR قابل دسترسی خواهد بود.

 

شرایط عمومی

 

1.  در بخش تئاتر صحنه­ای هر هنرمند صاحب اثری، صرفاً می‌تواند با یک اثر در مرحله ی نهایی جشنواره حضور داشته باشد.

2.در بخش اجراهای محیطی، تعاملی و دیگر گونه های اجرایی تئاتر، هر هنرمند صاحب اثری می­تواند تنها در یکی از بخش های مسابقه یا میهمان جشنواره حضور داشته باشد.

3.  ستاد برگزاری جشنواره، نظر به مشکلات پیش‌بینی نشده درباره برنامه‌ریزی و تنظیم جدول اجراهای جشنواره، صرفاً متعهد به هماهنگی حضور بازیگران مشترک نمایش‌های صحنه‌ای بخش مرور تئاتر ایران در سال 1395-1394 خواهد بود. از این‌رو، دبیرخانه جشنواره، به هیچ عنوان تعهدی نسبت به هماهنگی حضور بازیگران مشترک در اجراهای متفاوت به جز مورد پیش گفته را نخواهد داشت.

4.  ارائه اجازه‌نامه کتبی نویسنده، مترجم یا ناشر برای ثبت اثر در تمامی بخش‌ها ضروری است.

5.  بدیهی است که نسخه­ی تصویری «فیلم»ارسالی از نمایش­های متقاضی، می باید از کیفیت مناسب برای ارزیابی برخوردار باشد. در صورت هرگونه نقص و نامناسب بودن کیفیت صوتی و تصویری نسخه ی ارائه شده، مسئولیتی به عهده ­ی دبیرخانه جشنواره نخواهد بود.

+  دبیرخانه جشنواره محدودیت ویژه ای را برای بهره بردن از چند دوربین و زاویه در تصویر برداری نمایش ها لحاظ نمی کند، اما توصیه می شود برای تهیه نسخه تصویری نمایش، متقاضیان گرامی به شرایطی که بتواند خصلت های تئاتری اثر را بیشتر نشان دهد توجه فرمایند.

+  نسخه تصویری نمایش می تواند از اجرای عمومی و یا اجرای در جشنواره، یا اجرایی ویژه برای تصویر برداری با کیفیت تر ضبط شده باشد.

+  کارگردان اثر می تواند تأکیدها و توضیحات لازم و راهگشا را برای بهتر دیده شدن تصویر نمایش، به صورت تصویری ضبط نموده و در ابتدای نسخه تصویری درج نماید.

6.  تعیین زمان، مکان و تعداد اجرای نمایش‌ها بر عهده ستاد برگزاری جشنواره و بر اساس امکانات موجود خواهد بود.

7.  اسکان و پذیرایی گروه‌های شهرستانی پذیرفته شده، بر عهده دبیرخانه جشنواره خواهد بود.

8.  ستاد برگزاری جشنواره، مسئولیتی در قبال ساخت و ساز دکور، دوخت لباس و چاپ اقلام تبلیغی نمایش‌ها نداشته و صرفاً خدمات معمول نصب دکور و آماده‌سازی صحنه را ارائه خواهد کرد.

9.  مدارک، عکس، پوسترها، نمایشنامه‌ها و فیلم‌های ارسال شده «اعم از پذیرفته شده و پذیرفته نشده» مسترد نخواهد شد.

10. دبیرخانه جشنواره با مشاوره هیأت انتخاب هر بخش ، کمک هزینه گروه‌های راه‌یافته را با توجه به موارد ذیل مشخص می کند:

الف) نیازهای ضروری صحنه شامل دکور، لباس، موسیقی و ...

ب) تعداد عوامل اجرایی گروه به منظور تأمین نیازهای ایاب و ذهاب

 ج) سطح کیفی و تعداد اجراها در جشنواره

11. شرکت‌کنندگان در بخش‌های مختلف جشنواره، با ارسال اثر خود متعهد به پذیرش قوانین و سیاست‌گذاری‌های جشنواره هستند، عدم رعایت این قوانین، خصوصاً زمان‌بندی مصوب جشنواره، موجب حذف آثار خواهد شد.

12.  چنانچه مواردی در این فراخوان درج نشده باشد، موضوع از طریق استعلام علاقه‌مندان حضور در جشنواره و تصمیم ستاد برگزاری جشنواره اعلام و اجرا خواهد شد.

 

«دبیرخانه سی ‌و پنجمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر»

 

مدارک مورد نیاز جهت شرکت در جشنواره

 

 

الف)  مدارک عمومی برای همه بخشها

1. فرم تکمیل شده تقاضای حضور

2. مجوز کتبی نویسنده، مترجم یا ناشر

3. چکیده سوابق هنری متقاضی در یک صفحه A4  تایپ شده

4. تصویر کارت ملی و یک قطعه 4*3 عکس متقاضی

 

 

ب)  مدارک اختصاصی هر بخش

-  نسل نو

پنج نسخه DVD  فیلم نمایش با کیفیت مناسب

یک CD  حاوی عکسهای با کیفیت از نمایش

کپی کارت ملی

 

-  مرور تئاتر ایران

پنج نسخه DVD فیلم نمایش

یک نسخه CD حاوی عکسهای با کیفیت از اجرا

تأییدیه اجرای عمومی با قید تعداد اجرا، سالن اجرا و زمان آن

 

-  اجراهای محیطی، تعاملی و دیگر گونه های اجرایی تئاتربیرونی

الف) بخش مرور «به جز برگزیدگان جشنواره تئاترخیابانی مریوان»

1. پنج نسخه DVD  فیلم نمایش

2. یک CD حاوی عکسهای با کیفیت از نمایش

3. تأییدیه برگزار کننده اجرای عمومی برای آثار غیر جشنواره

4. تأییدیه سازمان برگزار کننده جشنواره مبنی بر برگزیده بودن اثر در جشنواره

ب) تولیدهای جدید

1.  پنج نسخه طرح مبسوط به همراه ایده اجرایی

 

- مسابقه نمایشنامهنویسی

-  ارسال فایل تایپ شده ی نمایشنامه در فرمت pdf  بر روی  CD یا از طریق ایمیل جشنواره (نیازی به نسخه ی پرینت شده ی کاغذی نیست)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

نشانی دبیرخانه: خیابان استاد شهریار، خیابان هانری کوربن، شماره 18، طبقه سوم، دبیرخانه جشنواره بین ­المللی تئاتر فجر

تلفن:66748045-66747976

نمابر:66747969

کد پستی: 1133734913

 




مطالب مرتبط

گفت‌وگو با داور بخش فراگیر جشنواره تئاتر فجر

حمید کاکاسلطانی: امیدوارم بخش فراگیر در جشنواره دائمی شود
گفت‌وگو با داور بخش فراگیر جشنواره تئاتر فجر

حمید کاکاسلطانی: امیدوارم بخش فراگیر در جشنواره دائمی شود

داور بخش فراگیر چهل‌ودومین جشنواره بین المللی فجر با اظهار امیدواری نسبت به دائمی شدن بخش فراگیر در جشنواره است می‌گوید حضور در این رویداد، به بهبود زندگی هنرمندان دارای معلولیت و خودباوری و درک فرصت‌های برابر در زندگی شخصی‌شان کمک می‌کند و در صورت استمرار، نتایج اجتماعی ...

|

گفت‌وگو با کارگردان حاضر در بخش فراگیر جشنواره تئاتر فجر

لقمان بحرانی: «آشپزخانه فنلاندی­‌ها» نمایشی انتقادی درباره مردم، جامعه و دولت است
گفت‌وگو با کارگردان حاضر در بخش فراگیر جشنواره تئاتر فجر

لقمان بحرانی: «آشپزخانه فنلاندی­‌ها» نمایشی انتقادی درباره مردم، جامعه و دولت است

کارگردان «آشپزخانه فنلاندی‌­ها» نمایش خود را دارای فضایی کمدی-فانتزی می­‌داند که در درون مایه خود انتقادهایی را نیز درباره مردم، جامعه، دولت و تعاملات بین آن‌ها دارد.

|

مروری بر آنچه در بخش های مختلف بزرگ ترین جشن اهالی تئاتر گذشت

آثار و رخدادهای چهل‌ودومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر از نگاه داوران
مروری بر آنچه در بخش های مختلف بزرگ ترین جشن اهالی تئاتر گذشت

آثار و رخدادهای چهل‌ودومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر از نگاه داوران

برای آگاهی از چند و چون جشنواره چهل و دوم فجر، نقاط قوت و نیز نقاط ضعف های احتمالی که باید برای تقویت شان در دوره های بعدی، برنامه ریزی و تلاش شود، پای حرف های داوران بخش های مختلف نشستیم و در این باره نظرات شان را جویا شدیم. استقبال گرم مخاطبان از آثار و نیز اضافه شدن بخش های غزه ...

|

گفت‌وگو با عضو هیئت‌داوران بخش صحنه‌ای

پیام فروتن: تناسب، از بدیهیات طراحی صحنه است
گفت‌وگو با عضو هیئت‌داوران بخش صحنه‌ای

پیام فروتن: تناسب، از بدیهیات طراحی صحنه است

پیام فروتن، طراح صحنه پرسابقه عرصه تئاتر و یکی از اعضای هیئت‌داوران بخش صحنه‌ای چهل‌ودومین جشنواره تئاتر فجر با اشاره به اینکه مهم‌ترین نکته در طراحی صحنه، رعایت تناسب است، می‌گوید در خیلی از کارهای این بخش، بدیهیات طراحی صحنه در نظر گرفته نشده که اولین آن تناسب است.

|

کارگردان حاضر در جشنواره تئاتر فجر مطرح کرد

میلاد حسین‌‎زاده: «تئاتر مجسمه» با اعتقاد به ساختار کارگاهی و کار جمعی شکل گرفت
کارگردان حاضر در جشنواره تئاتر فجر مطرح کرد

میلاد حسین‌‎زاده: «تئاتر مجسمه» با اعتقاد به ساختار کارگاهی و کار جمعی شکل گرفت

کارگردان حاضر در بخش نمایش‌های خیابانی جشنواره تئاتر فجر با اشاره به اینکه اعتقاد به ساختار کارگاهی و شیوه جمعی می‌تواند به جمع‌بندی سریع‌تر طرح نمایش و همراهی مؤثر عوامل منجر شود، می‌گوید «تئاتر مجسمه» بر این مبنا به کار گرفته‌ شده است.

|

گفت‌وگو با کارگردان نمایش «ثقه‌الاسلام»

امیر حجازی: هویت ملی مهم‌ترین بخش جشنواره 42 به‌شمار می‌آید
گفت‌وگو با کارگردان نمایش «ثقه‌الاسلام»

امیر حجازی: هویت ملی مهم‌ترین بخش جشنواره 42 به‌شمار می‌آید

امیر حجازی، کارگردان نمایش «ثقه‌الاسلام» می‌گوید ازآنجاکه بخش هویت ملی را مهم‌ترین بخش جشنواره می‌داند و با توجه به اینکه نسل جوان بیشتر در فضای مجازی وقت خود را سپری می‌کند، تلاش کرده یک واقعه تاریخی را با استفاده از فضای دیجیتال در معرض دید مخاطب قرار دهد.

|

گفت‌و‌گو با کارگردان راه‌یافته به بخش دانشجویی جشنواره فجر

رضا عرفانی: تلاش کردیم خوانشی مدرن از تعزیه و نمایش ایرانی ارائه دهیم
گفت‌و‌گو با کارگردان راه‌یافته به بخش دانشجویی جشنواره فجر

رضا عرفانی: تلاش کردیم خوانشی مدرن از تعزیه و نمایش ایرانی ارائه دهیم

رضا عرفانی معتقد است جشنواره تئاتر فجر برای دانشجویان بستر‌ساز بوده و می‌تواند باعث شود تا افراد مستعد در این هنر دیده و معرفی شوند.

|

نظرات کاربران