در حال بارگذاری ...
  • نوزدهمین دوره جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر توسط مرکز هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به دبیری مجید شریف‌خدایی از 2 تا 14 بهمن 1379 در تهران و به صورت بین‌المللی برگزار شد. سالن اصلی، قشقایی، چهارسو و سایه مجموعه تئاترشهر، تماشاخانه سنگلج، تالار مولوی، کوچک، تالار وحدت و تالار هنر در بخش صحنه‌ای، پارک 17 شهریور، پارک آزادی(میدان آزادی)، پارک خیام، پارک دانشجو، پارک ساعی، پارک شهر، پارک لاله(آمفی‌تئاتر، بازار گل)، پارک ملت، پارک میرزای شیرازی، پارک هفت‌چنار(اعتماد)، دانشگاه امیرکبیر، کوی دانشگاه تهران، دانشگاه تهران، دانشگاه شریف، دانشگاه شهید بهشتی، دانشگاه علامه طباطبایی، دانشگاه هنر و میدان راه‌آهن در بخش خیابانی و محوطه تئاتر شهر در بخش تعزیه میزبان این دوره از جشنواره بودند.

     

    طراح پوستر این دوره از جشنواره حسین خسروجردی بوده‌است. در این دوره 38 اثر در بخش داخلی - مسابقه، 16 اثر در بخش دانشگاهی – مسابقه، 14 اثر در بخش بین‌الملل(2 اثر از آلمان، 2 اثر از ایتالیا(یک اثر مشترک ایران و ایتالیا)، 2 اثر از مصر، 1 اثر از یونان، 1 اثر از بلغارستان، 1 اثر از چین، 1 اثر از سوئیس، 1 اثر از آرژانتین، 1 اثر از سیرالسون، 1 اثر از پرتغال و 1اثر از اسلوانی)، 10 اثر در بخش مرور، 14 اثر در بخش دانشگاهی، 48 اثر در بخش خیابانی، 7 اثر در بخش تعزیه(زندگی حضرت علی(ع) به روایت تعزیه)، 8 اثر در بخش دانشگاهی-جنبی، 1 اثر در بخش دانشگاهی-ویژه، 21 اثر در بخش خارج از مسابقه و 3 اثر در بخش انتفاضه در جشنواره شرکت داشته‌اندِ که بخش انتفاضه از نوآوری‌های این دوره از جشنواره بوده است. 96 اثر از تهران، 3 اثر از اردبیل، 4 اثر از شیراز، 3 اثر از اصفهان، 2 اثر از همدان، 3 اثر از قم، 2 اثر از کردستان، 2 اثر از اراک، 2 اثر از یزد، 2 اثر از گلستان، 2 اثر از خوزستان، 2 اثر از همدان، 2 اثر از بوشهر، 2 اثر از شهرکرد، 2 اثر از میناب و از شهرهای فارس، مرکزی، بروجرد، هرمزگان، آذربایجان شرقی، گیلان، سبزوار، کرج، لاهیجان، قوچان، اردکان، زنجان، اهواز، تبریز، دامغان، فارسان، دماوند، زاهدان، مشهد، کردستان، قزوین و کرمانشاه هر کدام با یک اثر در جشنواره حضور داشته‌اند.

     

    احمد مسجد جامعی(وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی وقت) و مجید شریف خدایی(دبیر دوره) به جشنواره پیامی ارسال کرده بودند. این دوره از جشنواره دارای کاتالوگ نوزدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر زیر نظر ژیلا اسماعیلیان و خبرنامه نمایش در 12 شماره با سردبیری لاله تقیان بوده است. 10 نمایش در سالن قشقایی و سالن سایه در این دوره نقد و بررسی شده‌اند. در دوره نوزدهم همایش تئاتر و اندیشه معاصر با 12 عنوان در خانه هنرمندان ایران، میزگرد تئاتر و اندیشه معاصر با 2 عنوان، کارگاه نایگل آزبرن، اسکای رینولدز، رکسانا پوپ، پیتر ویلک، پیپا مورفی، میریام نابررو و کنراد در خانه هنرمندان ایران، نمایشگاه عکس کین رینولدز در سالن انتظار تالار وحدت و بزرگداشت سیمین دانشور، اکبر رادی، هوشنگ گلشیری و هوشنگ حسامی برگزار شده است.

     

    در این دوره آثار در بخش‌های نمایشنامه‌نویسی، کارگردانی، بازیگری مرد، بازیگری زن، طراحی صحنه، طراحی لباس، طراحی چهره و صورتک، طراحی بروشور، موسیقی، نمایش‌های آئینی خیابانی و طرح و ایده(در بخش خیابانی) به رقابت پرداخته‌اندِ که داوری طراحی لباس و طراحی چهره و صورتک از نوآوری‌های این دوره بوده است. همچنین کانون ملی منتقدان تئاتر در این دوره برگزیدگانی داشته است. رقابت نمایشنامه‌‌نویس برگزیده در این دوره نیز براساس نمایش‌های اجرا شده بوده است. اختتامیه بخش صحنه‌ای در تالار وحدت و اختتامیه بخش خیابانی در سالن اصلی تئاتر شهر برگزار شده است.

    • نوزدهمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر

      نوزدهمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر