در حال بارگذاری ...
  • هفدهمین دوره جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر توسط مرکز هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با دبیری حسین سلیمی از روز 1 تا 15 بهمن ماه 1377 در تهران و به صورت بین‌المللی برگزار شد. اسوه، سالن اصلی، سالن2، چهارسو و سایه مجموعه تئاترشهر، خانه نمایش، دانشکده هنرهای زیبا، شهید حیدرنیا، تماشاخانه سنگلج، فارابی، فردوسی، فرهنگسرای نوبهار، فرهنگسرای نیاوران، مجموعه فرهنگی آزادی، تالار محراب، تالار مولوی، موزه هنرهای معاصر، میراث فرهنگی، تالار وحدت و تالار هنر در بخش صحنه‌ای و نقاط مختلف شهر تهران در بخش خیابانی میزبان این دوره از جشنواره بودند.

     

    طراح پوستر این دوره از جشنواره الهام معظمی بوده‌است. در این دوره 28 اثر در بخش مسابقه، 30 اثر در بخش خیابانی، 29 اثر در ویژه، 10 اثر در بخش خارجی(5 اثر از آلمان، 1 اثر از تاجیکستان، 1 اثر از ترکمنستان، 1 اثر از ایتالیا، 1 اثر از ارمنستان و 1 اثر از هند) و 16 اثر در بخش جشنواره جشنواره‌ها در جشنواره شرکت داشته‌اند؛ که بخش خارجی از نوآوری‌های این دوره از جشنواره بوده‌ است. 67 اثر از تهران، 7 اثر از مشهد، 2 اثر از همدان، 2 اثر از کرمانشاه، 2 اثر از شیراز، 2 اثر از بروجن، 2 اثر از قم، 2 اثر از اصفهان، 2 اثر از بوشهر و از شهرهای کهگیلویه و بویر احمد، درود، بروجرد، آبادان، دهدشت، رامهرمز، قروه، خراسان، اندیمشک، زنجان، قوچان و یاسوج هر کدام با یک اثر در جشنواره حضور داشته‌اند.

     

    این دوره از جشنواره دارای ویژه‌نامه برنامه‌های هفدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر بوده است. 4 نمایش سعدی مسافر شهر عشق، نمایش ممنوع، جنبش انفیه در کلکته گا و رویای یک شب نیمه تابستان در این دوره نقد و بررسی شده‌اند. در دوره هفدهم گردهمایی دریچه‌ای به تئاتر نوین جهان با 25 عنوان در تالار اجتماعات موزه فرش برگزار شده است.

     

    در این دوره آثار در بخش‌های نمایش برگزیده، نمایشنامه‌نویسی، کارگردانی، بازیگری مرد، بازیگری زن، طراحی صحنه، موسیقی، طراحی بروشور، طرح مضامین فرهنگی و دینی و طرح و ایده(در بخش خیابانی) به رقابت پرداخته‌اند. همچنین کانون ملی منتقدان تئاتر در این دوره برگزیدگانی داشته است. رقابت نمایشنامه‌‌نویس برگزیده در این دوره نیز براساس نمایش‌های اجرا شده بوده است. افتتاحیه این دوره از جشنواره در تئاتر شهر برگزار شده است.