شانزدهمین دوره جشنواره سراسری تئاتر فجر توسط مرکز هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با دبیری حسین سلیمی از روز 17 تا 27 بهمن ماه 1376 در تهران برگزار شد. سالن اسوه، سالن اصلی، سالن2، چهارسو و قشقایی مجموعه تئاترشهر، حرکت، تماشاخانه سنگلج، فارابی، فرهنگسرای نیاوران، مجموعه فرهنگی آزادی، تالار محراب، تالار مولوی، تالار وحدت و تالار هنر در بخش صحنهای و بوستان خواجو، پارک خیام، پارک شهر، پارک لاله، پایانه جنوب، کوی دانشگاه امیرکبیر، کوی دانشگاه تهران، کوی دانشگاه شهید بهشتی، دانشگاه الزهرا، دانشگاه صنعتی شریف، کوی دانشگاه علم و صنعت، زیر برج آزادی، محوطه تئاترشهر، گذر فرهنگ و هنر(کارگر شمالی) و میدان راهآهن در بخش خیابانی میزبان این دوره از جشنواره بودند.
در این دوره 31 اثر در بخش مسابقه، 18 اثر در بخش خیابانی، 12 اثر در ویژه، ۶ اثر در بخش آئینی و سنتی، 12 اثر در بخش جشنواره جشنوارهها، 10 اثر در بخش جوان، 5 اثر در بخش مهمان و 5 اثر در بخش نمایش نمایش تلویزیونی در جشنواره شرکت داشتهاند؛ که بخشهای جوان و نمایش تلویزیونی از نوآوریهای این دوره از جشنواره بودهاند. 57 اثر از تهران، 3 اثر از همدان، 3 اثر از مشهد، 3 اثر از کرمانشاه، 2 اثر از شیراز، 2 اثر از بروجن، 2 اثر از تربت جام، 2 اثر از زاهدان و از شهرهای پولادشهر، شهرکرد، کازرون، آمل، قم، میناب، اصفهان، دامغان، فولادشهر، تبریز، اردبیل، سنندج، تربت حیدریه، زنجان، چالوس و اراک هر کدام با یک اثر در جشنواره حضور داشتهاند.
این دوره از جشنواره دارای گاهشمار شانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر فجر بوده است. 12 نمایش بخش ویژه جشنواره در این دوره در تالار رودکی، وحدت و قشقایی نقد و بررسی شدهاند. در دوره شانزدهم همایش زبان و هویت تئاتر با 14 عنوان، میزگرد زبان و هویت تئاتر، میزگرد تاملی بر جایگاه و تاثیر جشنوارهها بر تئاتر و سخنرانی در بخش تله تئاتر با 5 عنوان در سالن رودکی، تالار اندیشه و هتل مارلیک برگزار شده است.
در این دوره آثار در بخشهای نمایش برگزیده، نمایشنامهنویسی، کارگردانی، بازیگری مرد و بازیگری زن به رقابت پرداختهاند. همچنین کانون ملی منتقدان تئاتر در این دوره برگزیدگانی داشته است. رقابت نمایشنامهنویس برگزیده در این دوره نیز براساس نمایشهای اجرا شده بوده است. اختتامیه جشنواره در تالار وحدت برگزار شده است.