در حال بارگذاری ...
  • بیستمین دوره جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر توسط مرکز هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و با دبیری مجید شریف‌خدایی از 1 تا 12 بهمن 1380 در تهران و به صورت بین‌المللی برگزار شد. سالن اصلی، قشقایی، چهارسو و سایه مجموعه تئاترشهر، تماشاخانه سنگلج، تالار مولوی، کوچک، تالار وحدت و تالار هنر در بخش صحنه‌ای، پارک 17 شهریور، پارک اوستا، پارک بهمن، پارک خواجو، پارک خیام، پارک دانشجو، پارک رازی، پارک راه‌آهن، پارک ساعی، پارک شهر، پارک قیطریه، پارک لاله(آمفی تئاتر و بازار گل)، پارک ملت، دانشگاه ایران، دانشگاه تهران، کوی دانشگاه تهران، دانشگاه علامه طباطبایی(دانشکده ادبیات، دانشکده اقتصاد و دانشکده روانشناسی) و شهرک شهید محلاتی در بخش خیابانی، حسینیه طرشت در بخش تعزیه‌های علوی و تئاتر شهر در بخش آئینی موسیقیایی میزبان این دوره از جشنواره بودند. طراح پوستر این دوره از جشنواره حسین خسروجردی بوده‌است.

     

    در این دوره 35 اثر در بخش مسابقه، 38 اثر در بخش دانشگاهی – مسابقه، 11 اثر در بخش بین‌الملل(2 اثر از روسیه، 2 اثر از آلمان(یک اثر مشترک ایران و آلمان)، 2 اثر از کانادا، 1 اثر از مصر، 1 اثر از سوریه، 1 اثر از یونان، 1 اثر از ایتالیا و 1 اثر از افغانستان)، 9 اثر در بخش مرور، 42 اثر در بخش خیابانی، 6 اثر در بخش تعزیه‌های علوی، 5 اثر در بخش دانشگاهی- بین‌الملل(جمهوری ارمنستان، چین، جمهوری آذربایجان، کرواسی و عراق)، 2 اثر در بخش دانشگاهی-ویژه، 21 اثر در بخش خارج از مسابقه و 6 اثر در بخش آئینی موسیقیایی در جشنواره شرکت داشته‌اندِ که بخش آئینی موسیقیایی از نواوری‌های این دوره از جشنواره بوده است. 100 اثر از تهران، 7 اثر از اراک،3 اثر از بوشهر، 3 اثر از شیراز، 2 اثر از اردبیل، 2 اثر از کردستان، 3 اثر از اصفهان، 2 اثر از همدان، 2 اثر از مشهد، 2 اثر از تنکابن و از شهرهای سقز، کاشان، ملایر، شاهرود، آباده، رزن، کاشمر، گرگان، اندیمشک، سنندج، ملایر، گرمانشاه، لار، شاهین شهر، قم، یاسوج، یزد، سیستان و بلوچستان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویر احمد، قزوین، کرج، شهرکرد، اصفهان، اهواز، لاهیجان، گچساران، زاهدان، خواف، قوچان، پارس‌آباد مغان، فارسان، میناب، فردوس و گنبد هر کدام با یک اثر در جشنواره حضور داشته‌اند.

     

    احمد مسجد جامعی(وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی وقت)، مرتضی کاظمی(معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وقت) و مجید شریف خدایی(دبیر دوره) به جشنواره پیامی ارسال کرده بودند.

     

    این دوره از جشنواره دارای کاتالوگ بیستمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر، خبرنامه نمایش در 12 شماره با سردبیری لاله تقیان، کتاب برگزیده آثار نمایشنامه‌نویس نوزدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر و کتاب نوزدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر از نگاه یک عکاس بوده است. 17 نمایش در سالن قشقایی، سالن سایه، تالار کوچک و تالار مولوی در این دوره نقد و بررسی شده‌اند. همچنین انجمن منتقدان و نویسندگان خانه تئاتر 24 نمایش را در مجموعه تئاتر شهر، تالار وحدت، تالار مولوی و تالار هنر پس از هر اجرا مورد نقد و بررسی قرار داده‌اند. در دوره بیستم کارگاه نور توسط رشدی علی‌یی در تالار سنگلج، کارگاه دکور توسط گرالف ادزارد هابن در تالار وحدت، نمایشگاه ماسک‌های تئاتر علی اصغر خطیب‌زاده در سالن انتظار تالار چهارسو و سایه، نمایشگاه عکس‌های نمایش‌های سنتی و آئیتی در تالار سنگلج، نمایشگاه تئاتر عروسکی اختر تاجیک در تالار هنر و بزرگداشت عباس جوانمرد، جمشید لایق، علی نصیریان، رضا کرم‌رضایی، سعید پورصمیمی، عنایت‌الله شهیدی، خسرو خورشیدی، فرهاد آئیش و محمد چرمشیر برگزار شده است. در این دوره آثار در بخش‌های نمایش برگزیده، نمایشنامه‌نویسی، کارگردانی، بازیگری مرد، بازیگری زن، طراحی صحنه، موسیقی، برگزیده تماشاگران و طرح و ایده(در بخش خیابانی) به رقابت پرداخته‌اندِ.

     

    همچنین کانون ملی منتقدان تئاتر در این دوره برگزیدگانی داشته است. رقابت نمایشنامه‌‌نویس برگزیده در این دوره نیز براساس نمایش‌های اجرا شده بوده است. افتتاحیه بخش خیابانی در تئاتر شهر و اختتامیه بخش صحنه‌ای در تالار وحدت و اختتامیه بخش خیابانی در سالن اصلی تئاتر شهر برگزار شده است.