در حال بارگذاری ...
  • بیست و یکمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر 1
  • بیست‌ویکمین دوره جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر توسط مرکز هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با دبیری مجید شریف‌خدایی از روز 1 تا 11 بهمن ماه 1381 در تهران و به صورت بین‌المللی برگزار شد.

     

    سالن اصلی، قشقایی، چهارسو و سایه مجموعه تئاترشهر، تماشاخانه سنگلج، تالار مولوی، کوچک، تالار وحدت و تالار هنر در بخش صحنه‌ای، باغ هنر(خانه هنرمندان)، بوستان 17 شهریور، بوستان المهدی(میدان آزادی)، بوستان اوستا، بوستان بهمن، بوستان خواجوی کرمانی، بوستان دانشجو، بوستان رازی، بوستان راه‌آهن، بوستان ساعی، بوستان شهر، بوستان قیطریه، بوستان لاله(آمفی‌تئاتر، بازار گل)، بوستان ملت، کوی جهاد دانشگاهی دانشگاه تهران، دانشگاه ایران (1ـ 2ـ 3ـ 4) در بخش خیابانی و تکیه طرشت در بخش تعزیه‌ علوی میزبان این دوره از جشنواره بودند.

     

    طراح پوستر این دوره از جشنواره حسین خسروجردی بوده‌است. در این دوره 43 اثر در بخش مسابقه، 22 اثر در بخش دانشگاهی – صحنه، 6 اثر در بخش دانشگاهی - بین‌الملل(3 اثر از جمهوری آذربایجان، 1 اثر از عراق، 1 اثر از کرواسی و 1 اثر از فرانسه)، 9 اثر در بخش مرور(1 اثر مشترک از ایران و آلمان)، 44 اثر در بخش خیابانی، 10 اثر در بخش تعزیه‌های علوی، 10 اثر در بخش بین‌الملل(2 اثر از آلمان، ۱ اثر از انگلستان، ۱ اثر از دانمارک، ۱ اثر از ایتالیا، ۱ اثر از ترکیه، ۱ اثر ازاسکاتلند، ۱ اثر از کانادا، ۱ اثر از سوییس و ۱ اثر از هند)، 5 اثر در بخش دانشگاهی - جنبی، 14 اثر در بخش خارج از مسابقه و 8 اثر در بخش نمایشنامه‌خوانی در جشنواره شرکت داشته‌اندِ که بخش نمایشنامه‌خوانی از نوآوری‌های این دوره از جشنواره بوده است. 92 اثر از تهران، 7 اثر از اراک، 4 اثر از اصفهان، 3 اثر از بوشهر، 3 اثر از شیراز، 3 اثر از قزوین، 2 اثر از مشهد، 2 اثر از اهواز و از شهرهای تفرش، طالقان، تبریز، مشکین‌شهر، ایلام، یاسوج، مرند، چهارمحال و بختیاری، ملایر، پل‌دختر، زاهدان، فارسان، خواف، ایرانشهر، شازند، مریوان، قوچان، بجنورد، لاهیجان، سنندج، میناب، رشت، همدان، گنبدکاووس، گنبد، اردبیل، کرمان، آبادان، دامغان، تنکابن، خمین، خوی، بروجرد، قم، آستانه اشرفیه، زنجان، ساری و نهاوند هر کدام با یک اثر در جشنواره حضور داشته‌اند.

     

    احمد مسجد جامعی(وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی وقت)، مرتضی کاظمی(معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وقت) و مجید شریف خدایی(دبیر دوره) به جشنواره پیامی ارسال کرده بودند. این دوره از جشنواره دارای کاتالوگ بیست‌ویکمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر با مدیر مسئولی مسعود پاکدل و سردبیری افشین هاشمی و نشریه روزانه یست‌ویکمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر در 10 شماره با سردبیری سید افشین هاشمی بوده است. 26 نمایش در سالن قشقایی، سالن سایه، تالار کوچک، تالار مولوی، تالار سایه، تالار هنر و سالن اصلی تئاتر شهر در این دوره نقد و بررسی شده‌اند. در دوره بیست‌ویکم سمینار در جستجوی تماشاگر با 7 عنوان در خانه هنرمندان ایران، سمینار سنت در مقابل مدرنیسم با 8 عنوان رد خانه هنرمندان ایران، سخنرانی ساختار دراماتیک آثار شکسپیر در خانه هنرمندان ایران، کارگاه بداهه سازی و خلاقیت در بازیگری در پشت بام تئاتر شهر، کارگاه طراحی صحنه در کارگاه دکور تالار وحدت، کارگاه نور در صحنه تئاتر، نمایشگاه ماکت‌های طراحی صحنه در سالن انتظار تالار وحدت، نمایشگاه عکس، طرح ماکت و نقاشی، نمایشگاه برگزیده عکس‌های مسابقه یک دهه عکاسی در تئاتر در سالن انظار تئاتر شهر و بزرگداشت مهدی فتحی و فخری خوروش برگزار شده است.

     

    در این دوره آثار در بخش‌های نمایشنامه‌نویسی، کارگردانی، بازیگری مرد، بازیگری زن، طراحی صحنه، برگزیده تماشاگران، طرح و ایده(در بخش خیابانی)، بخش خیابانی آئینی موسیقایی و پوستر به رقابت پرداخته‌اندِ. همچنین کانون ملی منتقدان تئاتر در این دوره برگزیدگانی داشته است. رقابت نمایشنامه‌‌نویس برگزیده در این دوره نیز براساس نمایش‌های اجرا شده بوده است. افتتاحیه بخش خیابانی و صحنه در تئاتر شهر، اختتامیه بخش صحنه‌ای در تالار وحدت و اختتامیه بخش خیابانی در سالن اصلی تئاتر شهر برگزار شده است.