در حال بارگذاری ...
...

در گفت‌و‌گو با فارس مطرح شد؛

توجه بیشتر به استان‌ها آینده تئاتر را تضمین می‌کند

در گفت‌و‌گو با فارس مطرح شد؛

توجه بیشتر به استان‌ها آینده تئاتر را تضمین می‌کند

عبدالزهرا محمودی، کارگردان نمایش «در دهانم حرف بزن» در جشنواره فجر ؛ معتقد است کیفیت تئاتر استان‌ها ثابت کرده توجه بیشتر به این بخش می‌تواند آینده تئاتر را تضمین کند.

«عبدالزهرا محمودی»، کارگردان نمایش «در دهانم حرف بزن» که در بخش صحنه‌ای سی و هشتمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر حضور دارد، درباره شکل‌گیری ایده اولیه این نمایش گفت: علاوه بر فقدان سابقه‌ پرداخته شدن به سوژه جذاب و واقعی، علت رغبت من به این موضوع ابتدا داستان ملموس در محیطی که در آن زندگی می‌کنم و پس از آن دسترسی به نویسنده‌اش بود.

وی در ادامه افزود: این اولین اجرایی بود که از این نمایشنامه به روی صحنه می‌رفت و از طرفی فهم نمایشنامه می‌توانست برای ما آسان باشد؛ از طرف دیگر نمونه‌های غیری در دسترس نبود تا شاهد نگاه‌های متعددی برای اجرای این نمایشنامه و در نهایت رسیدن به نگاه منحصر به خودمان باشیم لذا یا می‌توانستیم نظری وفادارانه و مشابه به نگاه نویسنده در اجرا داشته باشیم و یا به دنبال نظری دور از نگاه او برای کشفی متفاوت باشیم. 

وی افزود: الگوی نظری من بیش از هر چیز بر مبنای تجربه شکل گرفته است؛ آن هم نه به معنی رایج آن بلکه به معنی ریسک پذیری در نتیجه گرفتن. از این رو شکافی آگاهانه بین خود و نویسنده ایجاد کردم و محتوای متن را از زبان خودم تعریف کردم.

محمدی اظهار داشت: شغل غیر مرتبط‌ ام با تئاتر و زیستن در محیط کارگری، چراغ راهم بود و می‌توان آن را ابتدا در طراحی صحنه و لباس و سپس در تطبیق عنوان‌گذاری اجتماعی با کاراکترهای محوری داستان متوجه شد. 

محمودی، درباره رویکرد جشنواره تئاتر فجر نسبت به حمایت از تئاتر استان‌ها توضیح داد: به نظر من وجود جشنواره خلاف نظر جشنواره ستیزی که گاها از نسل جدید می‌شنویم به خصوص برای استان‌ها می‌تواند عامل رشد تئاتر باشد به شرطی که سهم بیشتری از جشنواره را به آن‌ها اختصاص دهیم.

وی در ادامه افزود: کیفیت تئاتر استان‌ها ثابت کرده‌ توجه بیشتر به این بخش می‌تواند آینده تئاتر را تضمین کند. فعالیت‌های امروز محمدرضا کوهستانی‌ها و ابراهیم پشت کوهی‌ها و... در تئاتر ایران صحت این حرف را تایید می‌کند.

این هنرمند درباره نقش انجمن‌های هنرهای نمایشی در زمینه ارتقای تئاتر در استان‌ها بیان کرد: این انجمن‌ها اگر بودجه خوبی در اختیار داشته باشند و در صورت وجود امکانات در وهله‌ اول، می توانند در زمینه آموزش و گردآوری ابزار لازم و راه‌اندازی محل‌های مناسب برای اجرای تئاتر و ساماندهی اجراهای عمومی بسیار کمک کنند. 

وی درباره حضور هنرمندان تئاتر استان‌ها در جشنواره تئاتر فجر و به تبع بهبود وضعیت تئاتر در شهرهای دیگر گفت: این حضور قطعا به ارتقای تئاتر در استان‌ها کمک می‌کند، بخشی از آن جنبه خبری است و بخشی دیگر انگیزشی؛ انگیزه دیدن شدن سبب  بهبود کیفیت آثار خواهد شد.

سی و هشتمین جشنواره بین المللی تئارت فجر به دبیری نادر برهانی مرند بهمن ماه امسال در تهران برگزار می شود.